Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvorfor får man hæmorider i graviditet?

Hæmorider i graviditeten er langt fra en sjældenthed, men det er noget som ingen taler om. Hvorfor ødelægge det smukke billede, som vi alle sammen har af en gravid kvinde, og forbinde det med et billede af de knap så skønne indvendige og udvendinge hæmorider?

Hvorfor får man hæmorider i graviditet?

Hvorfor får man hæmorider i graviditet?

Hæmorider i graviditet er ofte et tabu, som de færreste kvinder ønsker at snakke højt om eller diskutere med deres veninder. Ikke desto mindre, er det faktisk noget som rammer mange kvinder når de er gravide. Men det er ikke et tabu uden grund. Ingen mennesker ønsker at tale om kløende, blødende og generende plager, som forårsages af en indvendig eller udvendig hæmoride ved endetarmen. Nej, hvorfor ødelægge det strålende og smukke billede, som vi alle sammen har dannet os om en gravid kvinde og sætte det i forbindelse med pinlige og hævede indvendige eller udvendige hæmorider?! Men det er faktisk mere aktuelt end mange går og tror, og derfor efterspørger mange kvinder løsninger til at fjerne hæmorider i graviditeten.

I det daglige liv er hæmorider i graviditet en helt naturlig tilstand, som mange gennemgår og erfarer på egen hånd. Det er ikke en skam og du kan være helt sikker på, at du langt fra er alene.

En af de største årsager til hæmorider i graviditet er barnets position i livmoderen. Den sidste periode, inden kvinden nedkommer, er fostret blevet så stort, at det vil presse på i endetarmsområdet. En øget pressen på endetarmen, samt en udvidelse af livmoderen, vil resultere i at blodgennemstrømningen til bækkenet øges. Når blodgennemstrømningen øges, vil det få venerne i endetarmens væg til at svulme op, hæve og klø og en indvendig eller udvendig hæmoride dannes.

En anden mulig årsag til hæmorider i graviditet er ændringer i den hormonale balance. En hormonal ubalance kan ikke kun lave følelsesmæssig ravege, men det kan også have en afslappende virkning på blodkarrene. Dette kan medføre at musklerne i endetarmen slapper af, hvilket fremmer forstoppelse. Årsagen til at kroppen naturligt stimulerer musklerne til at slappe af, er at næringsstofferne optages længere i kroppen, for både du og din baby. Men de understøtter også et fælles problem, nemlig forstoppelse og hård afføring. Forstoppelse er en anden stor udløser for hæmorider i graviditeten, da det forhindrer afføring og udskillelse af bakterier. Det betyder at afføring ikke udskilles, og således vokser denne sig knoldet og fyldigere inde i tarmen. Dette gør det endnu sværere for afføringen at passere, uden at give rifter og besvær på vejen, hvilket ofte er udløser for den ubehagelige indvendige- og udvendig hæmoride.

Symptomer på hæmorider i graviditet

De første tegn på en indvendig eller udvendig hæmoride er, at der kan være lidt blod på papiret ved toiletbesøg, og der kan i nogle tilfælde være blod i afføringen. Man må dog ikke blindt konkludere at blodet skyldes en hæmoride, da blod i afføringen også kan være tegn på mere alvorlige tilstande. Derfor bør du altid gå til lægen, hvis du oplever disse symptomer, selvom hæmorider i graviditet er meget almindeligt.

Et andet symptom er svie og smerter i og omkring endetarmen. En indvendig hæmoride, som kommer i klemme i anus og dermed bliver til en udvendig hæmoride, kan godt være generende og øm og desuden gøre det svært at opretholde en god hygiejne. Er man kommet til det stadie hvor hæmoriderne ikke glider tilbage i endetarmen af sig selv efter toiletbesøg, og man ikke selv kan skubbe dem tilbage, bør man opsøge sin læge, som kan hjælpe med at fjerne hæmorider under graviditeten.

Har du ikke fået nogle symptomer, men er nervøs for at skulle få hæmorider i graviditeten, så er der et par forholdsregler du kan tage, for at undgå at udløse dem. Du kan læse om forebyggelse længere nede på siden.

Hvad kan jeg gøre ved hæmorider i graviditet?

Hvis du er en af de uheldige kvinder der plages af hæmorider i graviditet, så kan du tage det helt roligt, for der er heldigvis hjælp at hente. Typisk vil symptomer fra en indvendig eller udvendig hæmoride reduceres inden for de første par uger efter at du har født, så hvis du er tæt på termin kan det måske betale sig at vente og undgå at skulle behandle. En udvendig hæmoride, som ikke glider tilbage i endetarmen af sig selv, eller som ikke kan skubbes ind ved hjælp, skal dog altid fjernes af en læge. For at hjælpe dig igennem din graviditet er der en bred vifte af produkter, som kan hjælpe dig med at finde lindring og lettelse fra de ubehagelige symptomer ved hæmorider.

Her hos ShytoBuy er vi stolte af at forhandle HemaPro, som er en dobbeltvirkende behandling af hæmorider. Det kan bruges både mod hæmorider i graviditet og generelt også til folk som ikke er gravide. Behandlingen består af kapsler der skal indtages dagligt, samt en creme der skal påsmøres de indvendige eller en udvendig hæmoride. Kapslerne giver dig et tilskud af fibre, så du kan undgå forstoppelse, som ofte er en udløser for hæmorider og kan gøre symptomerne værre. Cremen indeholder nogle smertestillende ingredienser, som dulmer smerten ved endetarmen. Begge produkter er baseret på naturlige ingredienser og er EU certificeret og godkendt, så du trygt kan få hjælp til at fjerne dine hæmorider i graviditet.

Hvis du ønsker at prøve HemaPro, kan du købe produktet hurtigt og nemt fra vores hjemmeside og dermed få hjælp til at fjerne hæmorider under graviditeten. Tryk blot på produktet ude til højre på denne side og læg det derefter i indkøbskurven. Vi har bred erfaring med at ekspedere og levere produkter indenfor forskellige pinlige lidelser, deriblandt hæmorider i graviditet. Derfor er vi eksperter i diskretion, hvilket betyder at din bestilling glider så let og diskret som muligt – lige fra det første klik til du står med pakken i hånden. Der er nemlig ingen andre end dig, der behøver at vide at du døjer med en indvendig eller udvendig hæmoride. Alle produkter sendes i diskret og neutral indpakning, hvor hverken vores hjemmeside eller produktets navn er nævnt.

Er du så heldig at du endnu ikke har fået hæmorider i graviditeten, så er der et par ting du kan gøre for at forebygge dem. Læs med herunder.

Forebyggelse

Forebyggelse

Der findes et par simple råd du kan følge, for at reducere risikoen for hæmorider i graviditet. For det første er det vigtigt at følge en sund og fiberrig kost, for at undgå forstoppelse. Prøv at få din dag til at bestå af tre hovedmåltider og tre mellemmåltider og spis varieret. Væske er også utrolig vigtigt; gør det til en vane at drikke lidt vand en gang hver time. Dertil kommer motion – det er essentielt for kroppen og fordøjelsessystemet at vi er fysisk aktive hver dag. Har du svært ved at dyrke sport eller gå i fitness imens du er gravid, kan du også nøjes med bare at gå en daglig tur i rask tempo. Til slut skal du tænke over dine toiletvaner – disse spiller en stor rolle når det kommer til at forebygge hæmorider i graviditet og generelt. Mange af os har tendens til at holde os, selvom der er noget der presser på, fordi vi vil vente med at gå på toilettet til vi har bedre tid eller er kommet hjem. Dette er dog en rigtig dårlig idé, da det kan føre til forstoppelse og bakterier i tarmen. Prøv derfor at sørge for at gå på toilettet når trangen melder sig. Disse er blot små tips som du kan implementere i din hverdag for at forebygge en indvendig eller udvendig hæmoride. Følger du dem, kan du måske undgå hæmorider i graviditeten og dermed have ét ubehag mindre at bekymre dig om imens du venter. Læs mere om middel mod hæmorider.

Andre interessante artikler