Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Derfor har du manglende sexlyst, Få den tilbage i dag

Manglende sexlyst er blandt de største problemer mange danskere lider af. Det gælder især kvinder, som ikke oplever spontan sexlyst. Læger omtaler kvindelig seksuel dysfunktion, som den tilstand hvor kvinder mangler lysten til at blive seksuelt stimuleret. Der kan være adskillige årsager til nedsat sexlyst hos kvinder. Nedenstående har vi samlet en række kendte produkter som har vist at være effektive mod nedsat sexlyst.

Hvad er kvindelig seksuel dysfunktion (FSD)?

Flere kvinder lider af en lav eller manglede sexlyst eller problemer med at få en orgasme under seksuel aktivitet. Lige som mænd, kan kvinder være plaget af en seksuel dysfunktion, også kaldet FSD. Men modsat mænd, er denne dysfunktion hyppigst forårsaget af følelser.

Der findes flere typer af seksuel dysfunktion, som typisk er:

 • Lav eller manglende sexlyst
 • Problemer med at blive opstemt
 • Problemer med at få en orgasme
 • Smerter under samleje

En kvinde kan opleve en kombination af de førnævnte, da de ofte kommer i forlængelse af hinanden eller er relateret for tværs. Manglende sexlyst eller seksuel dysfunktion kan være for en midlertidig periode, eller ved færre, være et permanent problem. Det kan ske i perioder, eller med én bestemt partner, efter graviditet eller også kan det være en fast del, som ikke rigtigt kan relateret til en bestemt årsag.

Et sundt sexliv afhænger af en kompleks blanding af mange faktorer. Det samme gælder for et nedsat eller ikke tilfredsstillende sexliv. Visse receptpligtige lægemidler kan forårsage ændringer i de hormonale niveauer, som kan forårsage manglende sexlyst, såvel som sygdomsforløb, partner og familie forhold. Ligeledes kan psykologiske årsager også være årsag til seksuel dysfunktion.

 1. Årsag til manglende lyst til sex

  Der kan være mange forskellige årsager til at man som person mangler lysten til sex. Årsagerne deles typisk op i fysiske og psykiske, hvor de fysiske umiddelbart er de letteste at komme til bunds i. Fysiske årsager kan være tørhed, tynde skedevægge og vaginal smerte. Der findes medicinske og klinisk testede behandlinger mod denne type manglende sexlyst, men de psykiske årsager kan være værre at få bugt med. De psykiske kan være tilstande såsom stress, jalousi, depression eller generel utilfredshed med parforholdet. At føle sig mindreværdig er en af de hyppigste psykiske grunde til manglende sexlyst, og det er derfor vigtigt at man som par får snakket eventuelle problemer igennem. Sex er en leg, og bør netop ikke være rutinebaseret, da dette ligeledes kan dræbe sexlysten. Det er vigtigt at vedligeholde den gensidige respekt for at opretholde gnisten i sexlivet.

 2. Effekt af manglende sexlyst

  Seksuel dysfunktion kan påvirke en kvinde psykisk i høj grad, og vil i mange tilfælde ikke kun være en plage for den enkelte, men også have en skadelig effekt på forholdet. Ved at føle sig utilstrækkelig eller have en manglende sexlyst kan det hos nogle kvinder skabe en følelse af være anderledes, alene og miste følelsen af at være feminin og selvsikker.

 3. Kan manglende sexlyst påvirkes?

  Mange mennesker tror at sexlysten blot er som den er. Fakta er, at man sagtens kan gøre noget ved sexlysten, og den sagtens kan påvirkes positivt. Da sexlysten ofte er påvirket af enten psykiske eller fysiske grunde, er det vigtigt først og fremmest at finde hovedårsagen bag den manglende sexlyst. Dette kan gøres igennem stille og rolig samtale med partneren. Kender man årsagen er det sjældent raketvidenskab at effekten vil altid være tiden værd.

Hvilke behandlinger er tilgængelige for FSD?

Der findes flere forskellige hjælpemidler eller behandlingsformer som kan afhjælpe kvindelig seksuel dysfunktion og manglende sexlyst. Valg af behandling afhænger af årsagen til dine problemer. Ofte kan en kombination af behandlinger virke bedst. Hvis du har en medicinsk tilstand, der forårsager din FSD, tale med din læge om, hvad der kan gøres.

 1. Snak højt om det

  Overvej at inddrage og tale med din partner om, hvad der foregår. Nogle gange kan noget så simpelt at tale om problemet hjælpe dig et godt stykke vej. Hvis det er nødvendigt kan du få yderligere rådgivning, enten alene eller sammen med din partner. Sex terapi, som normalt er et senere trin i processen, også kan være nyttig ved seksuelle problemer eller manglende sexlyst.

 2. Livsstilsændringer

  Nogle kvinder oplever, at en sund kropsvægt, at spise en sund kost, at motionere, eller et rygestop, og få nok søvn kan bidrage til at øge deres følelse af velvære og interesse for sex. Prøv at finde måder, hvorpå du kan blive mere fortrolig med din egen seksualitet. Dette kan indebære at finde accept til dine lyster, at finde måder at forbedre dit selvværd, og acceptere din krop som den er. En stor del af sexuel sundhed og generel velvære er, at føle sig glad og tilfreds med sin krop og sit liv. Er man gladere, mere åben og generelt mere livsglad, vil man opleve, at sexlysten stiger til nye højder. Praktiser glæde og det at grine med din partner. Gør ting, som gør dig glad, og smit din partner med din glæde - det betaler sig. Ikke kun i sengen, men generelt i din tilværelse.

 3. Medicin

  Hvis visse lægemidler forårsager problemer, kan din læge være i stand til at ændre din recept. Anden medicin kan også hjælpe mod manglende sexlyst, hvis problemet er fysisk betinget.

 4. Østrogen

  Østrogen kan hjælpe mod vaginal tørhed og smertefuld samleje.

 5. Andre hjælpemidler

  Ikke-receptpligtige behandlinger, som er hormon-fri og har få bivirkninger, kan hjælpe mod manglende sexlyst eller kvindelig seksuel dysfunktion. De omfatter blandt andet stimulerende creme og gel, som anvendes til vagina flere gange om ugen eller smøremidler til vagina, der anvendes lige før samleje.

  Det mandlige kønshormon, når det anvendes på kort sigt (et år eller to), kan nedsætte manglende sexlyst hos nogle kvinder.

 6. Vibratorer

  Vibratorer og sexlegetøj kan hjælpe med ophidselse ved at øge blodgennemstrømningen til kønsdelene og øge fornemmelse. Således kan disse hos nogle kvinder fremme sexlysten, enten alene eller sammen med en partner.

 7. Gode råd

  Slutteligt vil vi give et par gode råd til dig som lider af manglende sexlyst.

  • Tal med din partner
  • Hav tålmodighed og respekt
  • Giv ikke partneren skylden – i er sammen om dette
  • Nyd glæden ved sex, fremfor at gøre det rutinepræget

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med