FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Myter om bumser og akne

Teenagere er ikke de eneste, der bryder ud. Oplev sandheden om behandling af voksne akne og få gode råd til at gå en fin og ren hud igen.

Hvis du nogensinde har haft en bums, så ved du, hvor frustrerende det kan være at finde en løsning der faktisk virker (og hvis du aldrig har haft en bums, tillykke: du er en meget heldig person). Et overvældende antal af akne produkter er tilgængelige, som alle tilbyder de samme resultater og løfter om aknefri hud. Men alligevel, jo hårdere du forsøger at rense og pleje din hud, jo mere røde og smertefulde synes de at blive. Læs med her om bliv klogere på de myter der findes om akne.

Din kost har intet at gøre med akne. Myte!

Din kost har intet at gøre med akne. Myte!

To skelsættende men fejlbehæftet undersøgelser udført i 60'erne og 70'erne fandt, at chokoladen var ikke forbundet med akne. Disse undersøgelser var så populære, at folk fik en fejlagtig ide om, at kosten ikke er afgørende i udvikling af akne. Men det har faktisk vist sig, at kosten har en sammenhæng mellem udvikling af bumser og akne. Undersøgelser har vist, at personer, som indtager mere sukkerholdige fødevarer, mejeriprodukter, og usunde fedtstoffer, såvel som mindre fisk, er mere tilbøjelige til at have moderat til svær akne.

Akne er et teenager problem. Myte!

Akne er et teenager problem. Myte!

Det er ikke givet, at du vil vokse fra akne, i takt med at du bliver ældre. Faktisk viser en undersøgelse af mere end 1.000 voksne, at 50% af kvinder mellem 20 og 29 år, 35% af kvinder mellem 30 og 39 år, og 26% af kvinderne mellem 40 og 49 rapporteret at have bumser eller akne. (Bemærk: Voksenakne er mere almindelig hos kvinder end mænd). Du kan bebrejde den samme bølge af hormoner du oplevede som en teenager. Det kan skyldes et højt niveau af hormonet østrogen. Hormonet bevirker en stigning i produktionen af olie, som i sidste ende forårsager bakteriel betændelse og bumser.

Makeup kan gøre akne værre. Myte!

Makeup kan gøre akne værre. Myte!

Det er rigtigt, at nogle produkter kan tilstoppe dine porer og i sidste ende forårsage bumser, men den rigtige makeup kan faktisk forbedre akne og bumser. Forsøg at brug de pulverbaserede mineralske fundamenter med ingredienser som silica, titandioxid og zinkoxid. Hvis du foretrækker en flydende foundation, sørg for at finde et produkt, som er blevet testet for ikke at fremme akne.

Jo Stærkere produktet er des bedre. Myte!

Jo Stærkere produktet er des bedre. Myte!

Hvis du har brugt mere end 30 sekunder at se på udvalget af i din lokale matas, appotektet eller her på ShytoBuy, så ved du, at benzoylperoxid og salicylsyre er blandt mange af produkterne. Og af god grund. Disse gør flere ting, blandt andet; åbner og renser porerne og dræber bakterier. Disse ingredienser kan ofte anbefales, fordi benzoylperoxid blaster bakterier og salicylsyre renser porerne. Alligevel er der ingen grund til at gå overbord, især når det kommer til benzoylperoxid. Det kan nogle gange være en fordel at vælge det milde produkt, da de stærke har tildens til at kunne give irritation i huden.

Tandpasta kan helbrede og fjerne bumsen. Myte!

Tandpasta kan helbrede og fjerne bumsen. Myte!

Tandpasta kan ndeholde hydrogenperoxid, alkohol, menthol, æteriske olier, og triclosan, som, ja, kan tørre bumser ud. Men det er ikke lavet for din hud, så den kan forårsage irritation og udslæt. Dette betyder at du kan gå fra et problem til et andet.

At klemme bumsen, får den til at få væk. Myte!

At klemme bumsen, får den til at få væk. Myte!

Hænderne væk! En mindre bums kan helbrede sig selv inden for et par dage, hvis du lader være med at pille i den. Men hvis du piller, kan det forlænge det til uger. Ligeledes kan det gøre til betændelse eller infektion. Vi ved at det er svært at modstå at klemme en særlig moden bums, men i stedet for at klemme og skrabning skal du bruge en overnatning spot behandling , blandt andet denne Zit Zapper fra Skin Doctors.

Andre interessante artikler