FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Naturlige remedier mod strækmærker

Strækmærker fremkommer når hudens elastiske celler sprænger som resultat af øget størrelse. Typisk fremkommer strækmærker hos gravide kvinder, som nemt påtager 15 kg eller mere i løbet af deres graviditet. Læs med i denne artikel, for at lære hvilke naturlige remedier du kan benytte mod strækmærker.

Der er mange ting der får indflydelse på dit liv efter graviditet. Ikke nok med at du skal tilpasse dig en mere hektisk hverdag med din nyfødte, du vil også opleve mange forandringer med din krop. For eksempel kan du opleve strækmærker, som følge af den øgede vægt grundet graviditeten. Strækmærker er en helt normal del af din graviditet, og disse kan behandles og gøres mindre synlige med naturlige remedier. Desværre kan strækmærker aldrig fjernes helt – dog kan de behandles til en sådan grad, at de bliver meget utydelige og ser mere naturlige ud, end de røde og lyse mærker, man får i starten. I denne artikel vil vi gå i dybden med hvordan du kan behandle dine strækmærker på mest effektiv vis.

Hvorfor får man strækmærker?

Generelt set forekommer strækmærker når man påtager vægt i sådant et tempo, at huden strækker sig for hurtigt. Som resultat kan de elastiske fibre i huden knække – præcis ligesom da man som barn fik et rap over nallerne ved at hive for meget i elastikker, der til sidst sprang. Strækmærker forekommer hyppigst hos gravide kvinder, da det ikke er unormalt at påtage 15 kilo eller mere i løbet af sin graviditet. Andre personer, som pludselig oplever meget hurtig vægtforøgelse eller vægttab, vil ligeledes få strækmærker. Mærkerne fremkommer oftest i en meget signifikant rød eller lilla farve, som man ser falme over tid.

Forebyggelse mod strækmærker

Den onde sandhed er, at strækmærker aldrig rigtigt kan blive fjernet. Det er noget du bliver nødt til at forebygge, og pleje så meget som muligt hvis du endelig har fået dem. Der dog gode råd for, hvordan du bedst muligt forebygger din hud, hvilket også gør det langt nemmere at slippe af med dem igen – i hvert fald så meget som muligt. Den nemmeste og absolut vigtigste måde at forebygge grimme strækmærker på er ved at holde din hud hydreret og fugtig. Drik massere af vand, og brug eventuelt speciel fugtighedscreme lavet til at forebygge strækmærker. Vi anbefaler Skinception intensiv creme mod strækmærker. Ved at pleje din hud og holde den hydreret forebygger du strækmærker, og slipper samtidig langt nemmere af med de mørke, røde streger efter graviditet eller vægttabet.

Hjemme remedier mod strækmærker

Har uheldet været ude, og har du fået strækmærker uden at have forebygget ordentligt, er der heldigvis råd for det. Der findes en række naturlige remedier, som de fleste har i hjemmet, der kan hjælpe dig af med dine strækmærker. Læs med her.

Sukker er kendt for sin eksfolierende effekt. Den ru tekstur i sukker kan hjælpe med at fjerne død hud og minimere det irriterende udseende i strækmærker. Tag en teskefuld sukker og kom det i en skål. Tilsæt med fordel en smule citronjuice og mandelolie, men rent vand kan også gøre tricket. Kombiner teksturen og rør rundt. Tilsæt miksturen på det ramte område og lad det sidde i et par minutter. Skyl herefter miksturen af med lunkent vand, og tør huden med et rent håndklæde. Benyt tricket i en måneds tid for at se optimale resultater.

Hjemme remedier mod strækmærker

Aloe Vera er efterhånden et vidundermiddel, når det kommer til hudpleje – og det er ikke uden grund. Anskaf et par Aloe Vera blade, og gnub dem på strækmærkerne. Rens igen med lunkent vand, og se resultater efter en måneds tid.

Kartoffel saft er fyldt med mineraler og vitaminer. Kartofler er kendt for at øge væksten og genskabelsen af din hudceller. Skær en kartoffel i tykke skiver, og gnub disse på din hud i 5-10 minutter. For at opnå optimal effekt kan du med fordel lade saften sidde i din hud når den er absorberet i et par minutter, før du vasker den af.

Hjemme remedier mod strækmærker

Citronsaft indeholder naturlig syre, der ofte er brugt i akne produkter. Syren rammer strækmærkerne og heler huden omkring, så du undgår de grimme og røde mærker. Pres blot citronen og massér saften ind i huden i en cirkulær bevægelse. Lad saften sidde i et par minutter, og vask herefter saften af med lunkent vand. Du kan eventuelt blande citronsaften med agurkesaft, for at opnå en mere helende effekt på strækmærkerne.

Det er vigtigt at følge de rette anvisninger, selvom ovenstående er naturlige remedier. Mindre hudirritationer kan følge af disse behandlinger, så benyt vores råd med omtanke og med måde.

Andre interessante artikler