FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*
Tør hud om vinteren er desværre helt normalt. Læs hvad du kan gøre ved tørre pletter på huden.

Hudpleje

Sådan forebygger du tørre pletter på huden om vinteren - 8 gode råd

Minusgrader, slud, kulde og sne kan være guf for sjælen, hvis man kombinerer det med en kop varm kakao, hjemmelavede boller og hygge foran fjernsynet under et varmt tæppe. Mere problematisk bliver det danske vintervejr, når man begiver sig udenfor, da kulden desværre har en tendens til at give tør hud i ansigtet og på resten af kroppen.

Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du om vinteren døjer med ekstrem tør hud på kroppen og tør hud i ansigtet. Læs videre for at blive klogere på de mange forskellige årsager til tørre pletter på huden, og hvad du kan gøre for at forebygge og behandle dem med gode vaner, kollagen-tilskud, cremer og en sundere livsstil.

Hvorfor får man tørre pletter på huden?

Din vinterhud skal have fugt, da den tørre luft og kulden får din hud til at tørste. Men kulde og tør luft er ikke den eneste årsag til ubehagelige og grimme tørre pletter i ansigtet eller resten af kroppen. Det kan også skyldes genetik, livsstil, hudsygdomme og dårlige vaner, som kan føre til ekstrem tør hud.

Overordnet kan man sige, at de mest almindelige årsager til tørre pletter på huden er:

  • Genetik: Man kan være genetisk disponeret for tør hud i ansigtet og resten af kroppen, som desværre har en tendens til at blive værre i løbet af vinteren. Så hvis dine forældre lider af ekstrem tør hud, er der stor sandsynlighed for, at du også kommer til at døje med det.
  • Miljøfaktorer: Luftfugtighed, temperaturer og sollys påvirker hudens elasticitet og fugtighed. Derfor er det heller ikke unormalt, at man får tør hud om vinteren, da huden ganske enkelt bliver udtørret.
  • Sygdomme: Allergi, hudsygdomme som eksem og psoriasis samt autoimmune sygdomme kan alle være årsager til tørre pletter i ansigtet og resten af kroppen.

Selvom der kan være flere årsager til din meget tørre hud i ansigtet eller resten af kroppen, behøver du ikke at forværre situationen, når det bliver koldt udenfor om vinteren. Så hvis du har en tendens til ekstrem tør hud om vinteren, kan du overveje at tilføre huden lidt ekstra fugtighed og elasticitet. Det kan du selvfølgelig gøre med en god fed creme til tør hud, men et andet alternativ er behandling af tør hud indefra med et naturligt kollagen-tilskud.

Kollagen hjælper nemlig med at give din hud ekstra fylde, elasticitet og fugt, og kan være dit hemmelige våben mod tør hud om vinteren. Et dagligt kollegan-tilskud har ligeledes den fordel, at det hjælper med at reducere synlige rynker og fine linjer, og er dermed et perfekt supplement til din daglige hudpleje. Køb marine kollagen-tilskud i kapselform her.

Hvad kan man gøre ved tørre pletter på huden?

Tør hud og skællende hud i ansigtet og resten af kroppen ser ikke kun ucharmerende ud, det har ofte også en tendens til at klø og forårsage svie, især hvis man ikke gør noget ved problemet.

Heldigvis er der hjælp at hente, og her nedenfor giver vi dig 8 gode råd til behandling af tør hud indefra i form af kosttilskud, livsstilsændringer og forslag til en creme til tør hud.

1. Brug en creme mod tør hud

Brug en god, fed creme til tør hud de steder på kroppen, der har brug for lidt ekstra fugt. En fugtighedscreme skal bruges mindst to gange om dagen, og du bør vælge en creme, der er specielt formuleret til tør hud med naturlige olier, som trænger ind i huden og hjælper med at behandle den tørre hud indefra. Undgå at smøre et enkelt tykt lag på huden og brug i stedet din creme til tør hud lag på lag ved at smøre et par ekstra gange. På den måde optimerer du nemlig cremens effekt.

Hvis du lider af ekstrem tør hud, kan en EmuAid-salve gøre underværker. EmuAid-salven indeholder emuolie, og er specielt formuleret til at lindre hudlidelser som fodsvamp, psoriasis, eksem og lignende, men kan også være en effektiv hjælper, hvis du døjer med tør hud i ansigtet eller andre steder på kroppen, da den lindrer, fugtgiver og beskytter huden i dybden. Køb EmuAid-hudsalve til tør hud og andre hudlidelser her.

En god creme mod tør hud kan gøre underværker om vinteren.

2. Tag et dagligt kollagen-tilskud

Selvom man kan komme langt med en god creme til tør hud, er det muligvis bedre at kigge på en forebyggende behandling af tør hud indefra? Og her kan et dagligt kollagen-tilskud være det perfekte alternativ!

Kollagen er nemlig vigtigt for, at din hud er fast, elastisk og fugtig. Problemet med kollagen er dog, at din krop allerede ved 30-35-års alderen begynder at forbruge mere kollagen, end den er i stand til at producere, hvilket fører til fine linjer, rynker og tør hud.

Så hvis du gerne vil give kroppen de bedste forudsætninger for at bekæmpe tør hud i ansigtet eller andre steder på kroppen, kan du overveje at tage et dagligt kosttilskud med kollagen.

Den ekstra tilførsel af kollagen hjælper nemlig med at give huden ekstra fugt og elasticitet samt hele skadet hud, og kan dermed være et effektivt våben i kampen mod din tørre hud om vinteren eller resten af året. Køb kollagen-tilskud til at pleje huden indefra her.

3. Skånsom rensning af huden

Her kan vi især anbefale at bruge en mild sæbe eller rensemiddel, når du vasker dit ansigt eller krop. Du bør ideelt rense huden hver dag, helst om aftenen inden sengetid, da du på den måde fjerner bakterier og snavs, der kan irritere din hud og lukke porerne.

Vælg ligeledes rensemidler, der renser uden at fjerne de naturlige olier fra huden, da de er vigtige for at fugtgive og forebygge tørre pletter på huden.

4. Eksfoliering af huden

Hvis du har tør og skællende hud i ansigtet, kan det være en god idé at eksfoliere huden, da det gør underværker for ekstrem tør hud! Det gør huden blødere, mere spændstig, fjerner skællende hud og øger hudens absorptionsevne.

Dermed øger du også effekten af alle de lækre hudplejeprodukter, som du har købt og nu gerne vil bruge i din behandling af de tørre pletter i ansigtet eller resten af kroppen. De kan med andre ord få lov til at trænge dybt ind i hudlaget og få lov til at virke, hvilket virkelig kan gøre underværker for din hunds sundhed.

Eksfoliering kan hjælpe, hvis du døjer med ekstrem tør hud

5. Beskyt huden med en solcreme

En solcreme til at forebygge tør hud om vinteren? Nu er I godt nok blevet tosset, tænker du nok! Men det giver faktisk god mening også at beskytte mod solens skadelige UV-stråler om vinteren.

UVA-strålerne trænger nemlig igennem både en overskyet himmel og vinduer, også om vinteren. Og det er netop UVA-strålerne, der giver rynker, solskader og øger risikoen for hudkræft.

Så sørg for at bruge en fugtgivende solcreme om vinteren der trænger dybt ind i huden for at hydrere og nære tør hud, især hvis du skal tilbringe tid udendørs. 10 minutters daglig eksponering af UVA-stråler i et par uger er nemlig mere end rigeligt til, at man får solskader, pigmentpletter og ødelagt hud, selv om vinteren.

6. Få bugt med din stress

Videnskabelige studier viser, at akut og kronisk stress kan påvirke din hud og forværre hudlidelser som psoriasis, eksem, akne og tør hud i ansigtet. Hvilket der er en rigtig god forklaring på.

Under stress frigiver kroppen nemlig stresshormonet kortisol, som kan føre til betændelsestilstande og nedbrydning af kolleganet i hudens bindevæv. Så find frem til kilden til din stress og gør noget ved det, og sørg for at spise nok antioxidanter fra grøntsager, frugt, bær og grøn te samt tage et dagligt kollagen-tilskud, da det kan være en effektiv behandling af tør hud indefra.

7. Spis sundt og varieret

Hvis du har tør og skællende hud i ansigtet, er det vigtigt, at du får nok omega-3. Omega 3 beskytter nemlig cellerne i din hud mod oxidativ stress og frie radikaler, som ødelægger hudceller, som kan føre til tidlig aldring og tør hud. Så sørg for at spise fede fisk som makrel, laks og ørred, da de har mange af de gode fedtstoffer, som din hud skal bruge for at være sund.

Som veganer eller vegetar kan du overveje at spise avocado, valnødder, solsikkefrø og sojaprodukter, som f.eks. tofu- og sojamælk, da de ligeledes har et højt naturligt indhold af sunde fedtsyrer, der kan gøre underværker, hvis du døjer med tør hud i ansigtet eller resten af kroppen. Alternativt kan du overveje at tage et kosttilskud med kæmpenatlysolie, da det indeholder omega3, 6 og 9, og som dermed kan bidrage til at pleje huden indefra og ud. Køb kæmpenatlysolie-kapsler med sunde fedtsyrer her.

Foruden Omega-3 og de andre sunde fedtsyrer er det vigtigt, at du i de kolde vintermåneder sørger for at få nok D-vitamin, da det bidrager til at vedligeholde huden samt holde den smuk, sund og fugtig. Men eftersom 50% af alle danskere mangler D-vitamin i de kolde vintermåneder, da huden ikke får nok soleksponering, og mangel på D-vitamin er derfor en potentielt årsag til tør hud om vinteren. Så tag et dagligt kosttilskud med D-vitamin for at fylde depoterne om, det hjælper ikke kun på energien, det er også vigtigt for huden.

Udover at spise en sund og varieret kost med masser af grøntsager og fede fisk kan du overveje at tage et kosttilskud til huden, der bidrager til at booste din naturlige kollagen-produktion.

Et godt eksempel er WeightWorlds Veganske Kollagen-tilskud, som kan virke som en form for behandling mod tør hud indefra, da de forskellige vitaminer og mineraler bidrager til at booste kroppens produktion af kollagen, som hjælper med at give huden fugt, fylde og elasticitet. Køb Vegansk kollagen her.

En sund og varieret kost med de rette vitaminer og fedtsyrer er godt, hvis du har tør hud i ansigtet eller kroppen.

8. Dyrk regelmæssig motion

Flere studier viser, at personer, der dyrker regelmæssig motion, har en mere elastisk, fastere og mere fugtig hud end personer, der ikke gør. Og årsagen er ret logisk.

Jo mere, du bevæger dig og får pulsen op, desto mere frisk ilt fører blodet ud til hudens celler. Det giver hudens celler gode betingelser for at forny sig, og kan gøre underværker, hvis du døjer med tørre pletter på huden eller i ansigtet.

Her er det dog vigtigt at understrege, at du skal huske at tage et bad hurtigt efter at have dyrket motion, og at du drikker masser af vand for at holde dig hydreret. Sved har nemlig en tendens til at dehydrere kroppen og huden, og derfor skal du selvfølgelig have fyldt kroppens vanddepoter op, ellers har motion den modsatte effekt på din tørre hud.

Har du spørgsmål til tør hud i ansigtet og kroppen?

Har du stadig spørgsmål om pleje af tørre pletter i ansigtet og tør hud generelt, som du ikke har fået besvaret? Så tøv ikke med at kontakte vores kundeservice, som efter bedste evne vil hjælpe med at besvare dine spørgsmål. Vi har også et panel af eksperter, som vi kan trække på og dermed give dig den hjælp til din tørre hud, som du har brug for. Du er mere end velkommen til at sende en besked lige her, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Andre interessante artikler