Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hudblegning

Pigmentpletter: Sådan behandler og forebygger du dem

Pigmentfejl, hormonpletter, pigmentpletter, pigmentforandringer. Kært barn har som bekendt mange navne, men de nævnte begreber dækker over den samme tilstand, som vi i denne artikel kalder pigmentpletter.

De fleste af os har på et tidspunkt prøvet at få pigmentpletter. Men ikke alle ved, at de kan behandles, eller hvordan man gør det.

Du har måske lagt mærke til, at du har fået hvide eller brune pletter på huden.

Du kender dem nok bedst som pigmentpletter, men hvorfor får du dem egentlig? Og hvordan man man mest effektivt fjerne pigmentpletter?

Her kan du blive klogere på, hvad dine muligheder er for at slippe af med dine pigmentpletter, og hvordan du bedst forebygger dem.

Hvad er pigmentpletter?

Hudens naturlige farvestof, melanin, kan klumpe sig sammen, og så begynder det at vise sig som brune, hvide eller mørke pletter på huden, hvilket gør din hud skjoldet og ujævn. Det er det, som vi ofte kalder pigmentpletter, som typisk viser sig i ansigtet, på hænderne, brystet, skuldrene og armene.

Pigmentpletter opstår ofte på grund af solens UV-stråler, der skaber pigmentforandringer i huden, der godt kan minde lidt om fregner.

Disse pletter kaldes også for alderdomspletter eller leverpletter, som på latin hedder solare lentigines, hvilket groft kan oversættes til aldersforandringer. Det betyder med andre ord, at leverpletter ikke har noget med leveren at gøre.

Pigmentforandringer viser sig ofte de steder på huden, der har været mest udsat for solens stråler, da de skyldes en ophobning af melanin (pigment) i hudens øverste lag.

Hvis du har fået pigmentpletter, er et godt råd at fjerne dem med en blegecreme. Her er StarWhite-blegecremen især effektiv, da dens naturlige ingredienser fjerner de irriterende brune pletter på huden. Den kan du købe ved at klikke på dette link.

Pigmentpletter opstår på grund af for meget soleksponering.

Hvorfor får jeg pigmentpletter?

Den primære årsag til pigmentpletter er, at huden bliver udsat for alt for meget sollys. Huden har nemlig sin helt egen forsvarsmekanisme mod solens stråler, og det er også årsagen til, at du bliver brun.

Solens UV-stråler stimulerer nemlig hudens pigmentceller til at producere det brune pigment melanin, der virker som et forsvar mod solen. Din krop producerer selv melanin, som herefter absorberer UV-stråler og bekæmper frie radikaler.

Men ved overdreven solbadning eller soleksponering kan hudens celler komme på overarbejde, og det kan føre til en overproduktion af melanin.

Det fører til solskadet hud, og det viser sig som pigmentforandringer og pigmentpletter.

Selvom solen er den primære forklaring på, at du får pigmentpletter, er der også andre årsager til dem. Pigmentfejl kan blandt andet også opstå på grund af:

  • Hormonelle påvirkninger (eks. graviditet, p-pille)
  • Allergisk reaktion
  • Hårfjerning og barbering
  • Hudskader fra slag
  • Fald og ar
  • Akne og eksem (som også kan give ar)
  • Medicin og strålebehandling.

Fælles for dem alle er dog, at de forværres af overdreven soleksponering. Heldigvis kan du med en blegecreme effektivt fjerne pigmentpletterne.

Her kan vi især anbefale StarWhite-blegecremen, som indeholder salicylsyre, og som effektivt bleger, styrker og fugtgiver huden, hvilket er ideelt til pigmentpletter og brune pletter på huden.

En blid blegecreme kan effektivt hjælpe dig med at fjerne pigmentpletter.

Hvordan slipper jeg af med pigmentpletter?

En god solcreme med minimum solfaktor 30 om sommeren og solfaktor 15 om vinteren forebygger pigmentpletter ved at beskytte din hud mod solen. Pigmentpletter opstår på grund af for meget sollys, og derfor er solcreme vigtigt for at undgå pigmentpletter.

Men foruden solcreme er der også andet, som du kan gøre for enten at forebygge eller behandle pigmentfejl.

Jaderulle og gua sha-ansigtsmassage

Ved at bruge en jaderulle kan du stimulere mikrocirkulationen og genopfriske huden. Mens du med en gua sha-sten kan give dig selv en dybdegående ansigtsmassage, som kan bidrage til at hjælpe med pigmentpletter og rynker.

Vi vil især anbefale at bruge både jaderulle og gua sha-stenen sammen med en C-vitamin-serum, da det kan bidrage til at forebygge og behandle pigmentfejl. Køb det eksklusive jaderulle og gua sha-gavesæt med C-vitamin serum fra Eco Masters ved at klikke på dette link. Det kan blive din trofaste væbner i kampen mod pigmentpletterne.

Blegecreme

En blid blegecreme fra StarWhite, som du kan købe ved at klikke her, kan du bruge til at fjerne pigmentpletter og pigmentfejl, hvis du allerede har fået dem.

Det er en effektiv metode til at fjerne pigmentpletterne, og eftersom StarWhite er lavet af naturlige ingredienser, er blegecremen også skånsom og blid mod din hud.

Peeling og laser

Syrepeeling og laserbehandling af pigmentpletter er en tredje mulighed. Selvom laser ofte er en effektiv løsning, er det også en dyr behandling, og syrepeeling kan være hårdt for huden.

Derfor vil vi umiddelbart anbefale enten jaderulle med gua sha- kombineret med C-vitamin-serum eller en blid blegecreme til at fjerne dine pigmentpletter.

Andre interessante artikler