Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Smertefri hårfjernings metoder?

Voksning, barbering, hårfjerning med tråd, sukker eller elektrolyse. Der er utallige muligheder når vi skal fjerne uønskede hår. Ikke alle metoder er dog lige smertefrie og lige effektive. Her gennemgår vi nogle af de mest populære hårfjerningsmetoder og ser på både fordele og ulemper, så du får lettere ved at vælge den rette metode for dig.

Hårfjerning er et emne, der fremkalder stærke meninger. Uanset hvad, er det noget de fleste mennesker er nødt til at kæmpe med – om det blot er et par tilfældige hår eller en hel skov, føler de fleste, at de har mindst et par vildfarne hår, der skal styres. Men hvad er så den bedste måde at gøre det? Uanset om det er barbering, voksbehandling, med tråd eller andre nyere teknologier, så er der så mange muligheder for hårfjerning, at det kan være overvældende at finde ud af hvad der virker bedst for dig. Vi har lavet denne vejledning til hvor vi gennemgår nogle af de fordele og ulemper der er ved de forskellige metoder til hårfjerning, så du i sidste ende kan vælge den metode der passer bedst til dig!

Hårfjerningsmetode 1: Barbering

Barbering

Barbering er hvor man fjerner hår med en skarp barberkniv, som skærer hårene af på hudens overflade. Denne metode til hårfjerning kan bruges på stort set alle kropsdele, og er ofte den metode der er mest foretrukken blandt mænd, der kan lide fornemmelsen af en tæt barbering. Barbering fungerer bedst, hvis du har lyst eller fint hår og en skarp klinge vil gøre en verden til forskel, når det kommer til kvaliteten og komforten ved barberingen.

Fordele: Barbering kan være en billig måde at slippe af med uønsket hår. Gøres det korrekt, bør det være smertefrit og barbering er dermed en god kortsigtet hårfjerningsløsning.

Ulemper: Barbering holder ikke hårene væk i mere end 1-2 dage ad gangen. Hårene vokser endda hurtigere ud igen end de gør ved andre metoder! Barbering anbefales ikke til folk med meget mørkt kropsbehåring, fordi man stadig kan se hårroden lige under huden, selv efter barbering. Husk også på at man udsætter sig selv for rifter og sår, når man har med et barberblad at gøre.

Konklusion: Hvis du har brug for en hurtig løsning til at komme af med din kropsbehåring, vil barbering gøre det let og smertefrit. Du skal blot være opmærksom på at hårene vil komme hurtigt igen og kan give skarpe stubbe

Hårfjerningsmetode 2: Voks

Voks

Voks er en oldgammel metode til hårfjerning, der indebærer at smøre varm voks over et område med uønsket hår, hvorefter man ved hjælp af en klud eller papirstrimmel, trækker hårene ud af hårsækkene. Det fungerer godt for folk med mørkt eller grove hår.

Fordele: Ved voksning vokser hårene langsommere tilbage, fordi du fjerner hvert hår direkte fra hårsækken. Du vil typisk være hårfri for omkring to til otte uger, alt afhængigt af din hårtype og din personlige hårvækstcyklus. Voks kan være relativt billigt, alt efter om du vælger at gå til en professionel eller forsøge det derhjemme. Mange siger, at smerten ved voksning mindskes hver gang, men individuelle erfaringer kan variere.

Ulemper: Av av! Voks er kendt for at være smertefuldt. Du skal også være opmærksom på at eksfoliere regelmæssigt, for at undgå indgroede hår.

Konklusion: Voks er godt til at holde uønskede hår væk i et par uger ad gangen. Voks er en fantastisk løsning til større områder af kroppen, såsom ben, arme og underarme. Vær forberedt på at lide lidt smerte for at opnå den glatte hårfrie hud.

Hårfjerningsmetode 3: Sukker

Sukker

Hårfjerning med sukker er meget lig med voksbehandling: hårene fjernes ved roden. Sukkerhårfjerning foregår ved anvendelse af en varm gel eller voks til din hud, hvor man derefter fjerner "sukker" med en bomuldsstrimmel. Selve sukkermassen er sædvanligvis fremstillet af naturlige ingredienser såsom sukker, honning og citron.

Fordele: Sukkermasse eller gel er normalt en blanding af naturlige ingredienser. Dette kan betyde, at der er mindre risiko for hudirritation, hvilket gør sukkerhårfjerning til en god metode for folk med følsom hud. Risikoen for utilsigtet afbrænding er også reduceret, fordi sukkermassen eller gelen typisk anvendes ved en lavere temperatur end voks. Ligesom med voksning, vil hårfjerning med sukker holde håret væk i to til otte uger.

Ulemper: Det kan være smertefuldt at hive hårene ud med roden – ligesom ved voksning. Det kan også være svært at finde saloner der udfører sukkerhårfjerning, fordi de fleste kun tilbyder voksning. Hvis hårfjerning med sukker er tilgængeligt, er det oftest lidt dyrere end voksning. Ved både voksning og sukkerhårfjerning, er det vigtigt at sikre sig at salonen har gode hygiejnestandarder.

Konklusion: Hvis du har følsom hud, men godt kan klare lidt smerte, så er sukkerhårfjerning en god løsning. Hårene vil holde sig væk i længere tid end ved barbering og med tiden kan dine hårsække blive vandt til proceduren, så du føler mindre smerte.

Hårfjerningsmetode 4: Tråd

Tråd

Hårfjerning med tråd er en gammel metode der opstod i Mellemøsten og Sydasien. Som navnet antyder, indebærer det anvendelse af en bomuldstråd, der er snoet omkring enkelte hår, som derefter trækkes ud ved roden. Hårfjerning med tråd er et typisk valg for retning af øjenbryn eller til andre små områder af uønsket hår (især i ansigtet).

Fordele: Trådhårfjerning er meget hurtigere end brug af pincet og normalt tager det kun et par minutter at opnå et glat øjen- og pandeområde. Det er en billig måde at få flotte øjenbryn og smerten er omtrent det samme som ved plukning. Hvis du går til en professionel, kan de hurtigt forme dine øjenbryn til den bue, der passer bedst til dit ansigt og øjenstruktur.

Ulemper: Trådhårfjerning anbefales kun på små arealer; det er ikke en mulighed til hårfjerning på kroppen. Det kan være meget smertefuldt for mænd, fordi mænd har tykkere hår i ansigtet.

For nylig har der været bekymring omkring hygiejnen ved trådhårfjerning, så det er vigtigt at have en god fornemmelse for stedet hvor du får det gjort - hvis du er usikker, så spørg om at se teknikken inden du booker din tid.

Konklusion: Hårfjerning med tråd er en god hårfjerningsmetode til øjenbrynene eller til kvinder der ønsker at fjerne andet uønsket ansigtshår. Sørg dog for at du får det udført et professionelt og pålideligt sted, så du ikke ender med infektioner eller indgroede hår.

Hårfjerningsmetode 5: Hårfjerningscremer

Hårfjerningsmetode

Hårfjerningscremer er ofte kemisk-baserede cremer, der fjerner hår ved at nedbryde hårets struktur. Hårfjerningscreme påføres et område med uønsket hår og fjernes efter 5-10 minutter, som regel med en varm vaskeklud.

Fordele: Hårfjerningscreme er smertefrit i forhold til andre metoder til hårfjerning (som f.eks. voksning). Det er en hurtig procedure, der kan gøres derhjemme, og de fleste hårfjerningscremer er relativt billige.

Ulemper: Resultaterne vil vare længere end ved barbering, men ikke så længe som voksning eller sukkerbehandling. Man kan forvente at se hårene vokse tilbage igen efter et par dage. Et kendt problem ved hårfjerningscremer er duften - selv om dette er forbedret betydeligt over de seneste år!

Vær forsigtig med ikke at efterlade hårfjerningscreme på alt for længe, da det kan skade huden. Som altid, bør du følge instruktionerne og sørg for at afprøve på et lille område, før du bruger det på hele området for første gang. Nogle mennesker oplever, at de har får en øjeblikkelig reaktion eller vil føle kløe eller brændende fornemmelser inden for et par timer, så det er utrolig vigtigt at teste først!

Konklusion: Hvis du ønsker at fjerne hår på kroppen hurtigt og med minimal smerte, og vil have resultater, der varer længere end barbering, så er hårfjerningscreme en god mulighed. Bare sørg for ikke at lade det sidde alt for længe!

Permanent hårfjerningsmetode: Laser hårfjerning og elektrolyse

Permanent hårfjerningsmetode

Laser hårfjerning og elektrolyse hårfjerning er det tætteste du kommer på permanent hårfjerning, men det er ikke en mulighed for alle. »Laser« henviser til et intenst pulslys, hvilket indebærer en risiko for forbrændinger, og bør kun udføres af en certificeret professionel. Elektrolyse indebærer indsættelse af en fin nål i hårsækken for at ødelægge hårets celler.

Fordele: Disse metoder angives ofte som permanent hårfjerning, og nogle mennesker har været i stand til at sige farvel til uønsket hår for altid.

Ulemper: Omkostningerne kan være høje og desværre er disse metoder ikke egnet til alle hudtyper. Hvis du har mørkere hud anbefales disse typer hårfjerning ikke. Laser hårfjerning virker ved at udsende en impuls af intenst laserlys på et hår som i sidste ende vil beskadige folliklen (hvor håret er produceret). Dette kan reducere eller standse hårvækst, men er mest effektivt, hvis der er en stor forskel mellem hår og farven af den omgivende hud. I meget lyse hår (hvide, røde eller blonde) er melanin niveauet for lavt til at laser hårfjerning er effektivt.

Konklusion: Undersøg om din hud og hårtype egner sig til elektrolyse og laser hårfjerning. Du skal vide at du bliver nødt til at være tålmodig; hver behandling skal planlægges i henhold til din hårvækstcyklus og flere behandlinger er nødvendige for at fjerne håret permanent. I sidste ende kan laser hårfjerning være en effektiv måde at reducere mængden af uønsket hår på kroppen, men du bliver nødt til at afveje fordele mod tid og omkostninger.

Del med