FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Strækmærker efter graviditet

Strech marks, også kendt som strækmærker, opstår når hunden bliver strukket hurtigt. Det kan være maven der vokser hurtigt under graviditet, hurtig vægtøgning eller en helt tredje årsag. Strækmærke behandling kan i mange situationer forebygge eller afhjælpe ar. Hos ShytoBuy tilbyder vi en lang række behandlinger mod strækmærker. Læs med her

Hvad er strækmærker?

strækmærker

Leder du efter en effektiv strækmærke behandling? Så skal du ikke lede meget længere. På denne side vil vi give dig gode råd til at forebygge denne tilstand og er du allerede ramt, så har vi også et par råd til hvordan du får den bedste strækmærke behandling. Men først, så lad os se på hvad det egentlig er og hvorfor de opstår.

Strækmærker eller stretch marks opstår når huden tvinges til at blive strukket hurtigt, som f.eks. hvis du som barn er vokset meget hurtig, hvis du har taget meget på i vægt på kort tid eller det modsatte, at du hurtigt har tabt en hel del vægt. Har du lidt af overvægt, så har din hud sandsynligvis være strukket mere end den egentligt kunne klare. Når du så taber dig igen og huden ikke længere er spændt ud, kan der opstå stretch marks de steder hvor fibrene ikke har kunnet følge med. Strækmærker ses som rødlige eller blålige streger på huden og kan ofte være en smule rynkede. Har du haft dem i meget lang tid, er de måske blevet mere hvidlige. De udgør som sådan ingen skade eller fare for din krop, men de er kosmetisk set ikke særlig kønne at se på. Der findes heldigvis forskellige former for strækmærke behandling, både ting du kan gøre for at forebygge, men også produkter du kan bruge efter du har fået de såkaldte stretch marks.

Hvorfor får man strækmærker efter graviditet?

Når du er gravid, vokser maven sig gradvist større indenfor en periode på 9 måneder. Sjældent er huden elastisk nok til at kunne give efter på så kort tid, så derfor opstår der stretch marks når fibrene overstrækkes og mister deres elasticitet. Næsten alle kvinder oplever strækmærker efter graviditet og derfor søger mange at finde en effektiv strækmærke behandling.

Findes der en effektiv strækmærke behandling?

Der er meget snak omkring hvorvidt stretch marks er genetisk bestemt eller om man kan undgå dem, ved at gøre forskellige forebyggende ting inden man f.eks. bliver gravid. Nogle kvinder får dem uanset hvor meget de smører sig ind i forskellige cremer og olier, imens nogle ikke får et eneste og egentlig ikke har gjort noget for at undgå dem. Så skal man bare håbe på at man er ”heldig” og slipper fri? Det er helt op til dig, men her har vi samlet de bedste råd, så du kan få den bedste strækmærke behandling både før og efter din graviditet:

Drik vand
Drik vand

Det lyder som en kliché, men effekten af at drikke vand skal bestemt ikke undervurderes. Vand kan være en super god forebyggende strækmærke behandling, da det hjælper din hud med at holde sig fugtgivet og dermed elastisk. Som en bonus er vand også kendt for at udrense kroppen for toksiner og affaldsstoffer, så din hud bliver pænere og du får mere energi.

Smør din hud
Smør din hud

En rigtig god fugtgivende creme kan gøre underværker for din hud. Når du nu prøver at undgå stretch marks, så find en creme der er specielt egnet til at forebygge dem eller siges at kunne fjerne dem. Sørg for at det er en creme der kan bruges af gravide og helst baseret på naturlige ingredienser. En strækmærke behandling skal ikke være til skade for din krop eller dit barn, så pas på med for mange kemikalier. Nogle kvinder vælger at smøre maven i madolie en gang om dagen. Dette kan også være effektivt, men det er ikke alle der synes om følelsen af madolie på deres krop.

Undgå at tage på
Undgå at tage på

Det er selvfølgelig umuligt at undgå at tage på under en graviditet, både fordi barnet i sig selv vejer noget men også fordi mange kvinder får meget væske i kroppen. En god forebyggende strækmærke behandling er dog at undgå at ændre din kost for meget, bare fordi du er gravid. Vi ved at man har mere hang til søde sager og generelt spiser mere mad, men tænk på at alt dette hænger på dig også efter graviditeten. Så ikke nok med at det giver større risiko for stretch marks, så kan du nok heller ikke undgå at skulle på slankekur efterfølgende.

Strækmærker efter graviditet er en plage og frygt for rigtig mange kvinder, for du skal leve med dem resten af livet, hvis du ikke finder en god strækmærke behandling i tide. Her hos ShytoBuy har vi forskellige produkter, som kan hjælpe dig med at forebygge stretch marks, men som også kan fungere som en strækmærke behandling efter du har født. Vi har alt fra ultralyd bølge apparater, som kan opstramme huden, til effektive naturlige cremer, som kan hjælpe dig med at fugtgive huden og blegne strækmærkerne.

Har du nogle spørgsmål til vores produkter, levering eller service, er du altid velkommen til at kontakte os på enten tlf, live chat eller e-mail. Vi glæder os til at høre fra dig og hjælpe dig på vej med din strækmærke behandling.

Andre interessante artikler