FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Symptomer på kønsvorter hos kvinder

De typiske symptomer på denne denne HPV-virus hos kvinder er kønsvorter i skeden, på livmoderhalsen eller inde i urinrøret. Det er vigtigt at behandle denne tilstand hurtigt, da kønsvorter hos kvinder kan smitte let og forårsage store komplikationer for kvinden

Om kønsvorter hos kvinder

Om kønsvorter hos kvinder

Denne virusinfektion er den mest almindelige seksuelt overførte infektion i Skandinavien, særligt rammer den kvinder i alderen 16-20 år. Visse typer af denne virus (HPV) kan inficere huden omkring kønsorganerne, herunder vise sig som kønsvorter i skeden og omkring anus. Denne infektion bevirker, at cellerne formerer sig hurtigere end normalt, hvilket fører til vorter. Kønsvorter hos kvinder kan vise sig og fremkomme på forskellige måder. Nogle kvinder oplever at have en enkelt kønsvorte andre oplever flere i en samlet klynge. Infektionen kan ikke helt fjernes absolut fra kroppen, men den kan holdes nede, så den ikke går i udbrud.

Kønsvorter i skeden er et af de typiske synlige tegn på at du er smittet, men de kan også fremkomme andre steder på kroppen. Nogle mennesker har oplever ingen symptomer på at være smittet med HPV, og oplever ingen synlige tegn eller vorter. Kønsvorter i skeden kan begynde at vokse frem uger efter at du er blevet smittet, nogle oplever endda uger eller måneder før de ser nogle synlige symptomer. De typiske steder hvor kønsvorter hos kvinder forekommer er:

Kønsvorter i skeden

På livmoderhalsen

På den øverste del af låret

Inde i urinrøret

I eller omkring anus

Hos mænd er symptomerne anderledes. Du kan læse og finde informationer, om kønsvorter til mænd på denne side.

Kønsvorter i skeden og omkring kønsdelene er ikke det eneste sted, hvor du kan få disse vorter. Det er også muligt at få vorteudbruddet på læber, mund, næse eller hals, men det er langt mindre almindeligt. Selvom kønsvorter hos kvinder under normale omstændigheder er ganske smertefrie, kan de blive betændte, kløende eller bløde. Du vil måske bemærke blod i urinen, hvis dine kønsvorter i skeden begynder at bløde, eller blod kan komme ud af anus, hvis der er opstår blødninger i de omliggende vorter der.

Hvad kan du gøre for at undgå at blive smittet med HPV?

Hvad kan du gøre for at undgå at blive smittet med HPV?

Kønsvorter hos kvinder og mænd er forårsaget af en virusinfektion (HPV). Der findes over 100 forskellige typer af denne virus, hvoraf omkring 40 af disse kan fremkalde kønsvorter i skeden eller omkring kønsorganerne. Den største smittekilde til disse vorteinfektioner, er hud-mod-hud kontakt, herunder ubeskyttet vaginal, anal og oral sex. Smitten kan dog også videregives ved at dele håndklæder, sexlegetøj eller lignende med en inficeret person. Det er vigtigt at huske på, at selvom der ikke er nogle synlige kønsvorter i skeden, kan de stadigvæk smitte ved tæt kropskontakt. Denne type virus smitter normalt ved seksuel kontakt, men den kan også i mere sjældne tilfælde overføres fra vorter på hænderne.

Behandling af kønsvorter hos kvinder?

Der findes en række måder at behandle vorten på, herunder kønsvorter i skeden, anus eller et tredje sted. Den rigtige behandlingsmetode afhænger af størrelse, placering og antal. Inden du beslutter dig for den rigtige behandling, kan det være hensynsmæssigt at rådføre dig hos din læge. Du kan finde flere informationer omkring kønsvorter og behandling af disse. Her kan du både finde behandlingsmetoder til hjemmebrug og råd og tips til at fjerne kønsvorter i skeden og omkring kønsorganerne.

Andre interessante artikler