FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Tips og tricks til glat hårfjerning

Her gennemgår vi nogle af de typiske hårfjerningsmetoder og ser på den nyeste teknologi indenfor hver enkelt. Få et overblik over hvor lang tid du er hårfri med hver enkelt og få lettere ved at vælge den rette hårfjerningsmetode til netop dine behov.

Rødme, knopper, kløe: disse bivirkninger har altid været et nødvendigt onde ved hårfjerning. Men nu skal det være slut. De nyeste teknologier har ikke kun gjort hårfjerningsmetoderne lettere, men også mere skånsomme for din hud. ”Før i tiden, var der ikke meget omtanke for hudens tilstand og det primære mål var bare at fjerne hår,” siger Anne Chapas, M.D., bestyrer af Union Square Laser Dermatology og klinisk assisterende professor i dermatologi hos NYU Medical Center. Læs med her og find ud af hvordan du siger farvel til hårde stubbe og får blødere sundere hud på samme tid, ved hjælp af de nyeste produkter til hårfjerning.

Teknik: Barbering

Barbering

Det nyeste: Nye barbermaskiner kommer med forbedrede smørende barer, der hjælpe med at skære ned på irritation (og barberskum). Mange barberblade indeholder glycerin og vaseline, som plejer huden, så den vil både føles og se blødere ud. Derudover hjælper det på fugten og har en anti-inflammatorisk effekt.

Varighed: En dag – så kommer irriterende stubbe frem.

Bedst til: ben og armhuler, da det er hurtigt og nemt.

Sådan gøre det bedst: Huden skal være våd i syv minutter før barbering, for at blødgøre håret. Går der længere tid, kan huden svulme op, hvilket gør det sværere at få en tæt barbering.

Teknik: Voks

Voks

Det nyeste: Honningvoksen fra fortiden var ikke altid så sød mod din hud. Den var fugtgivende men klistrende, og jo mere den klistrer, jo bedre hæfter den sig fast til huden, hvilket kan føre til smerte og irritation. Hårdere, harpiks-baseret voks er det smartere valg: De klistrer kun til håret, i stedet for klæbe og irritere din hud, og nogle udgaver indeholder tilmed beroligende lavendel og azulen.

Varighed: Fire til seks uger

Bedst til: Ethvert område - især bikinilinjen og under armene. Puberteten gør at håret på disse områder er mere tykt og groft, hvilket gør det mere tilbøjeligt til at blive indgroet. Når du trækker hår ud fra roden, i modsætning til at barbere det af, vokser det tilbage mere lige og nedsætter risikoen for at det vil krølle tilbage i huden og danne en bule.

Sådan gøres det bedst: Drop peelende scrubs og syrer (alpha hydroxy, mælkesyre glycolsyre, og salicylsyre) en uge før voksnin, da disse eksfolierende metoder kan gøre huden mere skrøbelig. Smertefaktoren er især høj lige omkring menstruationen, så sørg for at tage dette med i dine overvejelser når du booker en tid. Alternativt kan du tage en enkelt smertestillende pille inden du skal vokses.

Teknik: Hårfjerningscreme

Hårfjerningscreme

Det nyeste: Ældre hårfjerningsmidler forsøgte (og mislykkedes i) at maskere lugten af den aktive ingrediens, thioglycolat, med parfume-y noter. Men nye formler er mindre kraftige i duften, i og med særlige molekyler er fastgjort til thioglycolat, hvilket gør det så stort, at din næse ikke kan lugte det. Nyere produkter indeholder ofte også anti-inflammatoriske ingredienser, E-vitamin og aloe vera for at forhindre rødme.

Varighed: Cirka tre til fem dage.

Bedst til: Ujævne områder som bikinilinjen. Barberblade kan efterlade skarpe hårstubbe, der let kan skubbe sig tilbage ind i huden og give indgroet hår, hvilket hårfjerningscreme ikke gør.

Sådan gøres det bedst: Kig efter dem, der indeholder calcium (ikke kalium) thioglycolat. Selv om det tager lidt længere tid at arbejde, så er det blidere for huden.

Teknik: Laser og IPL

Laser og IPL

Det nyeste: Laserbehandlinger foretages på klinikker, hvor du nu kan få IPL apparater til hjemmebrug. De er komplet smertefrie og kan give dig semi-permanent til permanent hårfjerning. IPL er især egnet til større områder, da lysimpulsområdet er relativt stort i forhold til laser og dermed kan behandle flere hår på kortere tid.

Varighed: Flere år ved jævnlig vedligeholdelse.

Bedst til: Ethvert område, så længe du har mørkt hår på kroppen. Laser og IPL målretter kun pigmenteret hår, så de vil ikke fungere, hvis dit hår er rødt eller blond. I modsætning til ældre modeller, kan nogle nyere lasere være sikre for mørkt hår og til brug på enhver hudfarve, men eksperter understreger, at de stadig er mest effektive for dem med lysere hudtone og mørkt hår.

Sådan gøre det bedst: Resultatet opnåes gradvist, så det er vigtigt at holde sig til en fast rutine og udføre behandlingerne regelmæssigt. Få en behandling en gang hver fjerde uge, og du vil se en ca. 15 procent reduktion i hårvæksten hver gang.

Del med