FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Fertilitet - hvilke muligheder har jeg?

Fertilitet er med andre ord menneskets evne til er reproducere sig. Fertilitets - evne og niveau - er et resultat forskellige faktorer, herunder livsstil, alder, miljø, arv og kost, som desværre kan betyde, at nogle oplever at blive gravide svære end andre.

Fertilitet og ufrivillig barnløshed – Hvad er det?

Fertilitet og ufrivillig barnløshed – Hvad er det?

Flere og flere par oplever at det er svært at blive gravid. Fertilitet betyder med andre ord frugtbarhed, som henviser til den menneskelige evne til at reproducere os. Der er mange forskellige faktorer, som påvirker og er afgørende for, hvorledes vores fertilitet er stillet og fungerer.

Din fertilitet, evne og niveau, er så at sige et produkt at flere ting, herunder din generelle livsstil, alder, miljø, arv og kost kan alle spille en afgørende rolle for, hvordan du er stillet i ønske efter at blive gravid. Nogle mennesker kan stort set blive gravide uden problemer, mens andre desværre ikke kommer lige så let til det, nogle oplever endda spontan abort. Ufrivillig barnløshed er desværre et følsomt emne, som mange sloges og kæmper med. Heldigvis findes der mange måder, hvorpå du kan forbedre din fertilitet på. Ligeledes findes der instrumenter og måleenheder, som med gode resultater, kan måle hvordan du og din partners fertilitet er stillet, når i planlægger undfangelsen af jeres fremtidige barn.

Fertilitets supplement til mænd og kvinder

Der findes kostsupplementer til forbedring af mænd og kvinders fertilitet og som fungere imod spontan abort, alle behjælpelige til par der har svært ved at blive gravid. Disse supplementer indeholder ingredienser, som er udvalgt specielt til at fremme frugtbarheden og således bekæmpe ufrivillig barnløshed. Afhængig af hvilke supplementer man benytter sig af, kan man ofte opleve, at blive stillet bedre i ønsket om at blive gravide.

Fertility Blend™ til mænd er et 100% naturligt kostsupplement til forbedring af den mandlige fertilitet. Dette aktive ekstraktblanding indeholder ingredienser, som virker stimulerende på sædkvaliteten og sædtallet. Produktet ses som et alternativ til medicinsk fertilitets behandlinger og har gennem tiden fået en række tilfredse og opbakkende kunder med sig, der har hjulet spontan abort og ufrivillig barnløshed.

Fertility Blend™ til kvinder er ligeledes et naturprodukt, hvis formular indeholder gavnlige vitaminer, mineraler, urter og aminosyrer, som arbejder aktivt sammen, for at forbedre en eventuel kropslig kvindelige hormonal ubalance som forårsager ufrivillig barnløshed og spontan abort.

Fertilitets test

Fertilitets test

Disse testenheder er designet til at hjælpe dig og din partner med at planlægge undfangelsen af jeres fremtidige barn, og således reducere de problemer der kan opstå i hele undfangelsesprocessen og ufrivillig barnløshed.

Babystart Fertilcheck™ Plus indeholder en fertilitets test til både dig og din partner, som kan anvendes i hjemmett, som kan være yderst behjælpelig imod ufrivillig barnløshed og spontan abort. Testen har en høj nøjagtighedsrate og CE-certificeret, hvilket gør at den er et usædvanligt alternativ til dyre test på fertilitetsklinikker. Svaret er, udover at være næsten 100% nøjagtig, også synligt efter få minutters tid.

ShytoBuy har samlet en række produkter til dig som sloges med ufrivillig barnløshed og spontan abort. Vores sortiment er udelukkende naturlige og udvalgt på baggrund af nøje undersøgelse af markeds udvalg, og sorteret efter specifikke høje grad fra vores eksperter og kunder. Se udvalget her.

Ufrivillig barnløshed og spontan abort

PCO

Flere kvinder oplever problemer med manglende ægløsning og ufrivillig barnløshed. Manglende ægløsning sker oftest pga. en sygdom der hedder polycystisk ovarie syndrom, som i tale bliver kaldt PCO. PCO blev første gang beskrevet som en sygdom i 1935 af lægerne Stein og Leventhal og kan være en stor årsag til spontan abort.

Syndromet har været specielt svært at definere og der har derfor hersket en del tvivl om syndromet. Men i 2005 kom der konsensus omkring emnet. Indtil da havde man en Europæisk definition og en Nordamerikansk definition som var modstridende. Der kom således enighed om 3 kriterier for PCO. De tre kriterier er; Få eller ingen ægløsninger, forhøjet mandlige kønshormoner – enten synligt eller ved en blodprøve og polycystiske æggestokke ved ultralydsscanning, alle faktorer som kan resulterer i ufrivillig barnløshed.

Tidlig overgangsalder

Tidlig overgangsalder

Manglende ægløsning kan også været forårsaget af tidlig overgangsalder og resulterer i ufrivillig barnløshed og spontan abort. Da denne årsag ofte er forbundet med tabu, da det selvfølgelig ikke er særlig rart at komme i tidlig overgangsalder, da det i forbindelse med graviditet betyder at, kvinden har betydeligt sværere ved at blive gravid. Overgangsalderen sker typisk for kvinder efter deres 50 års fødselsdag, men for over 10% af alle kvinder oplever overgangsalderen før deres 50 års fødselsdag, og i disse tilfælde er der tale om en tidlig overgangsalder. Den direkte årsag til for tidlig overgangsalder er ukendt, men årsagen kan være arvelig.

Sjældnere menstruation;

Kvinder både i for tidlig og normal overgangsalder, oplever over en tiårig periode sjældnere, svagere eller helt udeblivende menstruationer. I alle tilfælde bør man opsøge sin læge for at forhindre ufrivillig barnløshed.

Belastning af hjerte og knogler;

Overgangsalderen belaster både hjerte og knogler, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på dit generelle velvære under overgangsalderen, da der er større risiko for spontan abort og ufrivillig barnløshed.

Hyperprolaktinæmi

Dette er en tilstand hvor blodets indhold af prolaktin som er et hormon, er for højt. Det betyder simplethen af du har en overproduktion af mælk i dit blod. Prolatkin hæmmer din produktion og virkningen af kønshormonerne hos både mænd og kvinder. Denne tilstand resulterer i ufrivillig barnløshed og spontan abort.

For lavt niveau af hormonerne FSH og LH

FSH står for Follikel Stimulerende hormon, der bliver dannet i hypofysen og som bevirker at ægblærerne(folliklerne) i æggestokkenes kapacitet til at vokse betydeligt. FSH bliver brugt til at måle æggestokkenes kapacitet til at producere ægceller. Hvis dit FSH niveau er for højt, betyder det at du har en nedsat funktion af æggestokkene og kan resultere i ufrivillig barnløshed eller spontan abort. Du skal gerne have et FSH-niveau på under 15, for at forhindre ufrivillig barnløshed.

Lukkede æggeledere

Lukkede æggeledere

Med forsnævrede eller helt lukkede æggeledere, kan det være utrolig svært at blive gravid og kan resulterer i ufrivillig barnløshed, da ægget enten går til tabt i æggelederen, eller ikke opfanges af æggelederen, og derfor forsvinder ud i bughulen, og dermed resulterer i at det er svært at blive gravid. Ydermere har mandens sædceller også svært ved at trænge igennem æggelederen, hvis den er snæver eller helt lukket og han derfor opleve spontan abort.

Der kan være flere årsager til lukkede æggeledere, det kan være medfødt, de kan være bortopererede efter en graviditet udenfor livmoderen eller der kan gå infektioner eller underlivsbetændelse i forbindelse med klamydiainfektion eller efter en operation i underlivet, som kan forårsage sammenvoksning af æggelederne, som forårsager ufrivillig barnløshed. Hvis du har problemer med lukkede æggeledere kan du stadig godt blive gravid, det kan dog bare ikke ske ved naturlig befrugtning. Kvinder som har problemer med lukkede æggeledere kan også hjælpes medicinsk, så modningen af æggene og ægløsning hjælpes på vej så det igen sker regelmæssigt.

Hvis i har svært ved at blive gravid og i gerne vil vide mere omkring hvordan i kan blive gravide, bør i med fordel læse vores artikel omkring dette emne her.

Andre interessante artikler

Del med