Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Hvordan slipper man af med tåneglesvamp

Tåneglesvamp er et meget almindeligt problem for mange danskere. Dog er det de færreste, som ved, hvordan man slipper af med tåneglesvamp. Læs mere om tåneglesvamp her

Tåneglesvamp, også kendt som onychomycosis, er et meget almindeligt problem. Symptomerne omfatter inflammation, hævelse, misfarvning, fortykkelse eller smuldring af neglen. Det gør normalt ikke ondt, men en overkommelig smerte kan forekomme, såfremt infektionen breder sig. Infektionen i neglene kan brede sig til fodsvamp, på samme måde som fodsvamp kan udvikle sig til neglesvamp.

Svampen har en tendens til at trives under visse betingelser, såsom abnorme pH-niveauer i huden, et svækket immunsystem, vedvarende udsættelse for et fugtigt miljø – herunder svedige sko, strømper, dårlig hygiejne og diabetes. Der er derfor mange forebyggende ting du kan gøre for at undgå overhovedet at få denne lidelse. Hvis først du har fået svampen, forsinder den ikke af sig selv, og skal derfor behandles. Du kan forsøge dig med de nedenstående behandlinger, som ikke kræver lægebesøg eller skrap medicin. Det skal dog gøres klart at hvis ikke nedenstående forslag virker, er det en god ide at søge medicinsk behandling eller lægehjælp.

Hvis du lader tåneglesvamp forblive ubehandlet, kan det forårsage revner, opdeling og endda fuldstændigt tab af neglen. Den gode nyhed er dog, at tåneglesvamp kan helbredes billigt, sikkert og effektivt. Flere forskellige, naturlige remedier kan helbrede infektionen på blot et par måneder. Herunder findes nogle naturlige remedier, som vi anbefaler til behandling af tå neglesvamp. Søger du råd til flossede negle kan du læse dem her.

Æblecider Eddike

Æblecider Eddike er mild men sur, og kan hjælpe med at forhindre neglesvamp i tåneglene for at sprede sig. Samtidig er det en sikker vinder når det kommer til at dræbe bakterier og svampeinfektioner.
Bland lige dele eddike og vand, og lad dine tånegle stå i denne opløsning i 30 minutter dagligt. Når du er færdig tørres neglene grundigt. Efter få ugers brug vil du bemærke en betydelig forbedring

Te Træ Olie

Sund grøn te i glas

Te Træ Olie har antiseptiske samt svampedræbende egenskaber, som hjælper en masse i behandlingen af neglesvamp i tåneglene. Denne olie anvendes ligeledes til behandling af andre former for hudinfektioner, og har været kendt for sin effektivitet i mange år.

 • Bland et par dråber te træ olie i en teskefuld olivenolie eller kokusolie
 • Brug et stykke vat til at anvende miksturen på den berørte tånegl
 • Lad blandingen sidde i 10 minutter, og brug derefter en tandbørste til forsigtigt at skrubbe de berørte negle
 • Gør dette 2-3 gange dagligt efter behov

Bagepulver

Bagepulver er et let tilgængeligt dagligt syn og remedie i de fleste køkkener, der også kan bruges til at helbrede neglesvamp i tåneglene.

 • Tilføj en halv kop bagepulver, en fjerdedel kop 3% hydrogenperoxid og en halv kop Epsom salt til fire kopper varmt vand. Bland ingredienserne grundigt og tilføj derefter en fjerdedel kop hvid eddike
 • Lad tåneglene opløse grundigt i denne opløsning i ca. 10 minutter
 • Vask med rent vand og tør området grundigt
 • Gentag processen 2 gange dagligt i 3-4 uger

Hvid Eddike

Hvid eddike er en af de bedste ingredienser til behandling af neglesvamp i tåneglene, da det bekæmper infektionen og hjælper genoprette hudens pH-værdi.

 • Bland en del hvid eddike med to dele varmt vand
 • Lad tåneglene sidder i denne opløsning i 10-15 minutter
 • Vask det berørte område og tør det grundigt
 • Gentag 2 gange hver dag indtil alt svampen er væk

Bemærk: Hvis din hud bliver irriteret, tilsættes mere vand til opløsning, og gentag processen hver anden dag i stedet for dagligt

Oregano Olie

Olie fra oregano har effektive, antiseptiske, antibakterielle, antiparasitiske og antivirale samt smertestillende og svampedræbende egenskaber. Dette gør oreganoolie til en super effektiv behandling til neglesvamp in tåneglene.

 • Bland to dråber oregano olie i en teskefuld af olivenolie
 • Anvend denne blanding på det berørte område
 • Lad blandingen sidde i mindst 30 minutter
 • Skyl derefter tæerne grundigt
 • Gentag en eller to gange dagligt i op til 3 uger for at se positive resultater

Listerine mundskyl

Listerine mundskyl, som dræber bakterier i munden, kan ligeledes anvendes til at behandle neglesvamp i tåneglene. Mundskyl har flere forbindelser til alkohol, som fungerer som stærkt antiseptisk, hvilket får skadelige bakterier og svampeinfektioner til at holde sig væk.

 • Fyld et lille fodbad med listerine mundskyl, efter en kombination med lige dele listerine og hvid eddike
 • Dyp tæerne i fodbadet og lad tæerne opløse i ca. 30 minutter, hvorefter du kan forsøge at kratte den inficerede tånegl forsigtigt
 • Skyl tæerne og tør det berørte område grundigt
 • Gentag denne proces en eller to gange dagligt, indtil infektionen er væk

Var denne artikel ikke nok for dig, anbefaler vi at du læser videre om negleinfektion i tåneglene her. Hvis du hellere vil købe en behandling mod neglesvamp i håndkøb, har vi også masser af information om dette. Du kan læse med her og lære mere om emnet. Husk, at hvis ikke vores husråd virker, og du heller ikke ser resultater med din håndkøbsmedicin, så anbefaler vi at du besøger din læge. Dette skyldes at produkterne som er nævnt før, er naturlige, og alle vil derfor reagere forskelligt på dem.

Andre interessante artikler

Anbefalede Produkter

Del med