FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*
Har du mistet sexlysten? Læs vores 11 tips, der kan hjælpe mod manglende sexlyst

Personlig pleje

Manglende sexlyst: 11 tips til at få lyst til sex igen

Det er ikke bare normalt, det er faktisk uundgåeligt, at man oplever manglende sexlyst, når man har dannet par i flere år.

For selvom det hele startede voldsomt ud i soveværelset med masser af sex, vilde orgasmer og eksperimenter, er der tendens til, at der kan gå leverpostej i parforholdet, hvilket kan føre til nedsat seksuel lyst hos både mænd og kvinder.

Der er heldigvis hjælp at hente, hvis du eller din partner har mistet sexlysten. Og her nedenfor giver vi dig 11 tips til, hvordan I kan genfinde lysten til hinanden og igen begynde at knalde som nyforelskede kaniner.

Hvorfor oplever jeg manglende sexlyst?

Nedsat seksuel lyst hos mænd og kvinder er et komplekst problem, og der er potentielt mange årsager til, at du har mistet lysten til sex. Det kan skyldes alt fra sygdom, stress, overgangsalder og tidligere oplevelser med dårlig sex til hormonelle ubalancer eller at børnene tager al din energi.

Det kan også skyldes samfundets normer omkring korrekt seksualitet og et indre forventningspres, som dermed kan føre, at du ganske enkelt ikke har lyst til sex.

Manglende sexlyst kan med andre ord have både fysiske og psykologiske årsager, og derfor er det også vigtigt, at du finder frem til det underliggende problem, så du kan gøre noget ved det.

Hverken kvinders eller mænds nedsatte sexlyst er nødvendigvis et tegn på, at I som par ikke har lyst til hinanden. Det kan blot være, at I mangler lidt inspiration til at bryde de dårlige rutiner, der nu har ført til, at I nu ikke længere har lyst til sex med hinanden.

Og det er med det i tankerne, at vi her nedenfor giver dig nogle håndterlige tips til at kickstarte sexlysten, så I igen kan få et sexliv fyldt med begær, liderlighed og lidenskab.

Der kan være mange årsager til, at du har mistet sexlysten.

Hvad kan man gøre ved manglende sexlyst?

Det er vigtigt at huske på, at sexlyst ikke er en konstant, og at man faktisk kan gøre noget ved problemet, hvis man har mistet sexlysten. Her nedenfor finder du 11 gode råd til, hvad I som par kan gøre, hvis I oplever problemer med nedsat eller manglende sexlyst, og gerne vil genfinde lysten til hinanden.

1. Ekstra langt forspil

Forspil finder ikke kun sted i soveværelset. Send frække beskeder eller billeder til hinanden i løbet af dagen som en del af et langt forspil. Det er ikke kun frækt, det bygger også sexlysten langsomt op. Og når du tænker på sex, producerer hjernen hormoner som serotonin, dopamin og testosteron, som hjælper med at øge din sexlyst.

Når forspillet så fortsætter ind i soveværelset, kan I bruge et produkt som HerSolution Gel, som smøres direkte på klitoris. Gelen indeholder naturlige ingredienser, der hjælper med at øge sensitiviteten i de mere end 8000 nerver i klitoris, som bidrager til at øge kvindens sexlyst og give mere intense orgasmer. Køb HerSolution Gel til øget libido til kvinder her.

2. Rør ved hinanden

Uanset om I holder i hånd, holder om hinanden i sengen eller krammer, udløser kroppen hormonet oxytocin ved fysisk berøring. Og det er genialt, hvis en af jer døjer med manglende sexlyst. Oxytocin hjælper nemlig med at øge sexlysten, og den ekstra opmærksomhed, som I giver hinanden, når I er bevidste om at røre ved hinanden ekstra meget, kan ligeledes udrette mirakler for parforholdet. Så hop under det samme tætte næste gang, I skal Netflixe og chille på sofaen - for hvem ved, hvad det kan føre til?

Hop under tæppet sammen, det kan hjælpe med at vække lysten.

3. Find brætspillet frem

Matador og Bezzerwizzer emmer ikke ligefrem af sex og lidenskab, men det giver faktisk god mening at finde brætspillet frem, hvis sexlivet knager. For når man dyster med hinanden og skaber en intim stemning omkring et brætspil, sætter det gang i konkurrencegenet og produktionen af testosteron hos jer begge - og det kan gøre underværker for sexlysten.

4. Brug naturlige potensmidler til mænd og kvinder

Naturlige potensmidler til mænd og kvinder kan hjælpe med at kickstarte sexlysten og parforholdet. Til nedsat seksuel lyst hos mænd kan vi anbefale Viaman Viper Pro, der er specielt formuleret med essentielle vitaminer, mineraler og aminosyrer til mænd, der lider af rejsnings- og potensproblemer, præstationsangst i sengen eller manglende sexlyst. Køb Viaman Viper Pro til nedsat seksuel lyst hos mænd her.

Til kvinder kan vi anbefale ViaHer Pro, som ofte kaldes Viagra til kvinder, men som kan købes uden recept, da det er et naturligt potensmiddel specifikt til kvinder, der oplever manglende seksuel lyst. Potensmidlet indeholder ginkgo biloba, ingefær og B2-vitamin, og bidrager til at booste din sexlyst, energi og mentale overskud. Køb ViaHer Pro til manglende sexlyst hos kvinder her.

5. Vær kreative i soveværelset

Efter flere års parforhold har man en tendens til at dyrke sex på samme måde hver gang, hvilket kan virke hæmmende på sexlysten. Det behøver ikke at være doggy style, missionærstilling eller cow girl hver gang. Så slip fantasien fri og vær kreative! Er der nogle sexstillinger, som I gerne vil prøve, eller har I overvejet at brugesexlegetøj? Tal åbent om det med hinanden og prøv det af! Det kan gøre sexen mere løssluppen og inspirerende, hvilket er perfekt, hvis I har mistet sexlysten.

6. Feromoner og sex-dufte

Var du klar over, at duften af mandesved kan gøre underværker, hvis du som kvinde døjer med nedsat libido? Sved udskiller nemlig signalstoffet feromoner, som hjælper med at gøre en mand mere tiltrækkende. Så duft til din mand, efter han har trænet eller kommet hjem fra en lang arbejdsdag, da det virkelig kan sætte fut i sexlysten. Eller overvej at købe en sex-duft som Nexus Feromon-spray med naturlige feromoner, der får både safterne og liderligheden til at stige. Køb Nexus Feromon-spray her.

7. Se en fræk film

Film som Sense8 og Fifty Shades of Grey kan hjælpe med at slippe jeres fantasier og produktion af testosteron løs, og kan dermed skabe den perfekte stemning. Så kryb under det samme tæppe og se en fræk film, det kan hjælpe med at stimulere lysten til hinanden og fantasien, hvis I har problemer med manglende sexlyst.

8. Træn dig liderlig

Regelmæssig træning er ikke kun sundt for dit hjerte, vægten og generelle helbred, det kan også gøre underværker, hvis du har problemer med sexlysten. Ved motion øges blodcirkulationen, og det har en positiv virkning på endorfiner, hormoner og neurotransmittere, som kan hjælpe med at forbedre sexlysten.

En ekstra bonus ved regelmæssig motion er, at man har en tendens til at tabe sig og få øget udholdenhed, hvilket kan resultere i bedre orgasmer og sex. Og det lyder da ikke så tosset, vel?

Sov med strømper på om natten. Det bidrager til at fremme blodcirkulationen og kan øge sexlysten.

9. Knald med strømper på

Selvom mange mener, at det er et direkte turn-off at sove med strømper på, er der faktisk mange fordele ved det. Ikke kun for dit helbred, men også jeres sexliv. Strømper hjælper nemlig med at holde fødderne varme, og kan dermed give bedre blodcirkulation om natten. Den bedre blodcirkulation og varme fødder fører til, at man sover bedre. Men det er faktisk ikke alt! Ifølge videnskabelige studier har par, der sover med strømper om natten, et bedre sexliv, og kvinder har lettere ved at få orgasmer. Så bryd tabuet og hop i strømperne om natten, det kan gøre underværker, hvis I kæmper med nedsat libido.

10. Spis dig til et bedre sexliv

En sund og varieret kost med de rigtige vitaminer og mineraler er essentielt for, at du har overskud og energi i hverdagen, også til sex. Men var du klar over, at der er bestemte fødevarer, som kan hjælpe med at give din sexlyst et naturligt boost?

Mørk chokolade indeholder eksempelvis fenyltetylamin, som giver en følelse af velbehag og lykke, og som kan gøre undervæker for din sexlyst.

Rødvin gør dig ikke kun afslappet, hvilket kan føre til, at du føler dig mere løssluppet og liderlig, det indeholder også antioxidanter, som fremmer blodcirkulationen før og under samleje.

Derudover kan kardemomme, koriander, hvidløg, kanel og persille sætte gang i sexlysten. Og hvis I gerne vil skabe en ekstra hed og varm stemning i soveværelset, kan I overveje at spise lidt stærk chili, som er et perfekt naturmiddel til nedsat seksuel lyst hos mænd og kvinder.

11. Søvn er perfekt mod manglende sexlyst

Videnskabelige studier viser, at træthed er den største faktor for manglende sexlyst. Og det er der faktisk en meget logisk forklaring på. Vores hormoner kommer nemlig i ubalance, når vi ikke osver nok, og det har en negativ påvirkning på sexlysten. Derfor er det heller ikke underligt, at både mænd og kvinder, som får nok søvn, ifølge studier har en højere sexlyst. Så sørg for at få de anbefalede 7-8 timers søvn hver nat. Det hjælper ikke kun på sexlysten, det er også essentielt for dit generelle helbred.

Manglende sexlyst kan kræve lægebehandling

Uanset om du lider af nedsat seksuel lyst som mand eller kvinde, er der meget, som du selv kan gøre for at genfinde lysten til sex (og hinanden igen). Men hvis problemet med den manglende sexlyst varer ved, er det en god idé at tage til læge for at blive undersøgt, da det kan skyldes både psykologiske og fysiske årsager.

Manglende sex i et parforhold har det nemlig også med at gå ud over forholdet til hinanden og dit selvværd, og derfor er det noget, som man bør tage alvorligt.

Så hvis de gode råd i denne artikel ikke hjælper jer på vej, bør I tage til lægen, som kan finde frem til den behandlingsmetode, som virker bedst for jer. Og på den måde kan I forhåbentlig finde årsagen til jeres nedsatte libido og dermed begynde at finde lysten til hinanden igen.

Andre interessante artikler