Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

ShytoBuy

Har I problemer med sexlivet? Gode råd til at vække liv i parforholdet

Sex er ikke alt, men man kan ikke komme uden om, at det er en vigtig del af parforholdet. Intimitet kan nemlig bringe par tættere sammen, og et sexliv på afveje kan få afgørende betydning for den tosomhed, som du og din partner deler sammen. Netop derfor tænkte vi, at vi ville give dig (og din partner) nogle gode råd med på vejen til, hvordan I sammen kan vække liv i sexlivet.

Manglende sexlyst i et parforhold er helt normalt, uanset om det er periodisk eller mere permanent, og det er ikke ualmindeligt, at man med årene mister lysten til hinanden. Manglende lyst kan selvfølgelig skabe usikkerhed og problemer i parforholdet, og man kan begynde at få tanker som "hvorfor har hun ikke lyst til mig mere?", "synes han ikke, at jeg er sexet?", "er han mig utro, siden han ikke har lyst til sex?" eller "er jeg dårlig i sengen, og er det derfor, at hun ikke har lyst til sex?".

Lysten falder helt naturligt med alderen

Selvom der er stor sandhed i det gamle ordsprog, at "Gammel kærlighed ruster ikke", virker det dog til, at sexlysten godt kan blive rusten, hvis man har været i det samme parforhold i flere år. Hvilket videnskabelige studier også bekræfter.

Et dansk studie viser blandt andet, at det kan have en negativ påvirkning på kvinders sexliv, når man har været i et fast parforhold i flere år.(1) Et andet dansk studie har ligeledes fundet frem til, at det er helt normalt for både mænd og kvinder at opleve mindre lyst, jo ældre de bliver, og lysten falder især drastisk efter og under overgangsalderen - uanset om det er for mænd (andropause) eller kvinder (menopause).(2)

Med andre ord, den manglende lyst til hinanden er helt normalt og noget, som mange andre har ‘problemer’ med.

Lysten falder helt naturligt med alderen og med længden af jeres forhold. Tal med hinanden om problemet og find en løsning, som I begge kan se jer selv i.

Mind hinanden om, at I elsker hinanden

Men tankemylderet omkring den manglende sexlyst kan ramme selvværdet og troen på dig selv, hvilket kan føre til, at parforholdet og den tillid, som I to deler, kan lide et knæk. Netop derfor er det også vigtigt at tale åbent om problemet med manglende sexlyst og minde hinanden om, at der er en grund til, at I to er sammen; I elsker hinanden.

Men der er heldigvis hjælp at hente, og med det ovenstående i tankerne giver vi dig her 9 gode råd til, hvad I kan gøre for at genfinde lysten til hinanden - og dermed få parforholdet på rette spor.

9 gode råd til at genfinde lysten til din partner

1. Tal med hinanden om problemet

Det vigtigste er, at I som par taler åbent om problemet med manglende sexlyst, og at I sammen arbejder på at finde frem til årsagen. For manglende sexlyst er ikke noget at skamme sig over, da det er helt normalt, at man ikke har lige så meget lyst til hinanden efter flere års parforhold, som da I to var nyforelskede. Afstem jeres forventninger, find frem til en løsning, der passer jer, og brug nogle af rådene i denne guide til at få sexlivet og parforholdet på rette spor igen.

2. Sov nøgne sammen

Prøv at sove nøgne, mens I putter med hinanden. Det behøver ikke at føre til sex, men fysisk kontakt uden sex kan fremme lysten og være med til at styrke parforholdet ved, at I to deler en intim stund sammen efter en hektisk og travl hverdag.

3. Eksperimenter og fantaser

Lad fantasien få frit løb ved at tale med hinanden om, hvad I hver især kunne tænke jer at prøve for at sætte lidt kolorit på parforholdet. Det kan være alt fra nye sexstillinger og sexlegetøj til udklædning og rollespil samt alt det midt imellem. Kun fantasien sætter grænser, så længe I ikke overtræder hinandens personlige grænser.

Fysisk nærhed og kys kan være med til at vække intimiteten og minde hinanden om, at I trods elsker hinanden.

Kys og kram din partner - hver dag

Sørg for at kysse din partner hver dag - og så ofte som overhovedet muligt! - for at minde din udkårne om, at du elsker ham/hende. Kys, kram og fysisk berøring kan virke pirrende, og kan være en vigtig del af et langt forspil, som vi alle ved er vigtigt for at kunne bevare gnisten i parforholdet.

4. Gå i bad sammen

Hvis I har tid og overskud til det kan I overveje at gå i bad sammen - enten som det første om morgenen eller om aftenen som en god afslutning på dagen. At gøre noget så kedeligt og rutinepræget som et bad til noget pirrende er en god måde at finde lysten til hinanden på.

5. Sørg for “alenetid” fra hinanden

Selvom fokus i denne artikel selvfølgelig er at finde tilbage til hinanden og få parforhold samt sexliv på rette spor, er det stadig vigtigt at tilbringe tid adskilt. Tag på en weekendudflugt med vennerne, nyd en aften i byen med veninderne eller noget helt tredje. Det er sundt at lide et lille afsavn og blive mindet om, at man virkelig elsker sit livs udkårne. Energien og inspirationen fra jeres personlige eventyr kan I så bruge på at genfinde gnisten i parforholdet (og soveværelset!).

6. Kosttilskud til sexlyst og overskud

Det er dog heller ingen skam i at erkende, at der muligvis er brug for hjælpemidler til at få sexlivet på rette spor. I kan selvfølgelig gå til lægen for at se, om problemet med manglende lyst skyldes medicinske årsager, men I kan også overveje at tage naturlige metoder i brug.

Her kan Viaman T-boost potenspiller være et godt alternativ til mænd, da det naturlige kosttilskud indeholder naturlige ingredienser, der bidrager til at opretholde normale niveauer af det mandlige kønshormon, der falder helt naturligt med alderen. Et andet naturligt tilskud til mænd kunne være Viaman Viper potenspiller, der indeholder ingredienser til manglende sexlyst, energi og rejsningsproblemer.

Som kvinde er der også hjælp at hente i form af ViaHer Pro, der er et naturligt kosttilskud med gingko biloba, ingefær, humle og B2-vitamin til energi, mentalt overskud og sexlyst. Og hvis du er kommet i overgangsalderen, og som kvinde gerne vil have hjælp til at genfinde din sexlyst, kan du også overveje at bruge en Proferia Progesteron-creme, der kan være med til at bidrage til at reducere symptomer på overgangsalderen - hvoraf flere af disse symptomer kan ramme sexlysten.

Læg telefonen væk og nyd kvalitetstid sammen. Det kan være med til at vække liv i sexlivet igen.

7. Tag en pause fra fjernsyn og mobiltelefon

En travl og hektisk hverdag kan let blive rutinepræget, og man kan let komme til at glemme at tilbringe kvalitetstid med hinanden. Så sluk fjernsynet, læg mobilen væk og nyd hinandens selskab med aktiviteter, hvor I taler sammen og kan kigge hinanden dybt i øjnene. Netop det kan hjælpe med til at vække gnisten og lysten i parforholdet igen.

8. Overrask hinanden

Få lidt spontanitet ind i jeres parforhold ved at overraske hinanden. Det behøver ikke at være det vilde - du kan blandt andet nøjes med at tage opvasken eller lave mad, hvis din partner plejer at stå for det, eller overraske med en lille gave for at vise dit livs udkårne, at du elsker ham/hende. Det kan også være en weekendtur til Paris, en gåtur sammen eller noget helt fjerde. Kort sagt, gør hverdagen sjovere for hinanden, det kan have en positiv effekt på sexlysten og parforholdet.

Og vi gentager - tal åbent sammen, uden fordomme

Som du kan se, er der heldigvis hjælp at hente, hvis jeres sexliv og parforhold er kommet ud på et sidespor, og I har brug for at få toget på rette spor igen. Det allervigtigste råd, vi kan give, er at få snakket med hinanden om problemerne. For man skal ikke skamme sig over manglende sexlyst, da det er helt normalt, og kun ved at finde frem til de underliggende årsager sammen (samt arbejde på at få dem udbedret), kan I sammen genfinde lysten i samlivet.

Kilder:

  1. Sarah Wåhlin-Jacobsen Et al. 2017 "Androgens and Psychosocial Factors Related to Sexual Dysfunctions in Premenopausal Women"?, 2016 ISSM Female Sexual Dysfunction Prize.
  2. Lene Eplov et.al, 2007 "Sexual desire in a nationally representative Danish population", J Sex Med. 2007 Jan;4(1):47-56. Doi: 10.1111/j.1743-6109.2006.00396.x.