Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Symptomer på overgangsalder og hjælp til nemmere overgang

Mange kvinder oplever en række symptomer i forbindelse med overgangsalder. Udover ens menstruationscyklus stopper, opleves også humørsvingninger, søvnbesvær, nattesved, hedeture og nedsat sexlyst. Denne periode er en naturlig del af livet som alle kvinder i løbet af deres liv skal igennem. ShytoBuy tilbyder løsninger til at reducere disse ubehagelige overgangsalder symptomer, så du kan komme igennem perioden smertefri og rolig.

Hvad er overgangsalder?

Overgangsalder kan for mange kvinder lyde lidt skræmmende og angstprovokerende. Denne periode markerer afslutningen på den kvindelige menstruationscyklus, hvor menstruation stopper og kvinden mister sin evne til at blive gravid. Dine æggestokke producerer hormonet østrogen, så når de holder op med at fungere sker der er et fald i niveauet af østrogen i blodet. Dette fald i hormon niveau forstyrrer din menstruationscyklus og forårsager symptomer forbundet med overgangsalder.

Det er en periode med store kropslige ændringer, som både kan mærkes fysisk og psykisk. Det siges at den gennemsnitlige alder for overgangsalderen for danske kvinder er 52, men det kan for nogle personer ske tidligere, mens det hos andre kan ske senere. Overgangalderen er en normal del af livet – en milepæl, præcis som puberteten – ikke en sygdom eller en tilstand, som kan undgås.

Overgangsalderen sker normalt gradvist. Et par år før overgangsalderen, kan dine menstruations perioder blive uregelmæssige, og ske mere eller mindre ofte, end du er vant til. Du kan også have kraftigere menstruations perioder, denne fase kaldes perimenopause og kan vare i omkring fire år.

Hvad er symptomerne?

Det er langt fra unormalt at oplever symptomer forbundet med denne livsstilsændring, da kroppen skal tilpasse sig de nye vilkår. Udover at menstruation permanent udebliver, opleves der blandt andet også hedeture, humørsvingninger, søvnbesvær, nattesved, angst og nedsat sexlyst. Nogle kvinder oplever overgangsalder symptomer allerede år inden menstruationen for alvor udebliver, netop som et resultat af at østrogenniveauet begynder at falde. Ofte opleves symptomerne også i måneder og sågar år efter overgangsalderen fremtræder.

Symptomer på at du har nået din overgangsalderen er;

 • Hedeture og nattesved
 • Hjertebanken (palpitationer)
 • Ændringer i din vagina, såsom tørhed, ubehag, kløe og smerter under sex
 • Søvnbesvær (søvnløshed)
 • Mindre sexlyst (libido)
 • Ændringer i dit humør, såsom at føle sig træt, irritabel, deprimeret eller angst
 • Svært ved at koncentrere eller dårlig hukommelse
 • Vandladningsproblemer - såsom tilbagevendende urinvejsinfektioner, tab af blærekontrol (inkontinens)

Som regel er de første symptomer på overgangsalder uregelmæssig menstruation, nedsat sexlyst og vaginal ubehag og tørhed. Nogle kvinder kan opleve smerter under sex, forårsaget af en betændelsestilstand i skeden. Hedeture og søvnbesvær er typiske tegn både før, under og efter overgangsalderen. Der er nogle små ting som du kan foretage dig, for at reducere disse ubehagelige symptomer. Udover at reducere dit indtag af alkohol, koffein, sukker og holde dig fra rygning, kan du også finde gode kosttilskud, cremer og lotions, som kan afbalancerer østrogenniveauet, som er en af hovedårsagerne til de typiske symptomer, som opleves.

Når det har været et år siden din sidste menstruation, kan du antage at være igennem din overgangsalder eller postmenopausale periode. Du kan stadig blive gravid samtidig med at du går igennem overgangsalderen, så det er vigtigt at fortsætte med at bruge prævention i mindst et år efter din sidste menstruation, hvis du er over 50, og for to år, hvis du er under 50.

Når denne periode sker før en alder af 40, er det anset for forhastet (tidlig) overgangsalderen. Hvis du kommer i perioden tidlig, er der en chance for, at du stadig kan få ægløsning, så din læge kan anbefale, at du fortsætter med at bruge prævention.

Findes der nogle behandlinger?

Der findes nogle behandlinger til at reducere overgangsalder symptomer. Disse omfatter blandt andet:

Paroxetin – som er en behandlingsform til behandling af hedeture forårsaget af overgangsalderen.

Omega 3,6,7 og 9 fedtsyrer – har vist sig effektive i at kunne lette humørsvingninger i forbindelse med overgangsalder.

Sojabønner – kan fremme kroppens generelle sundhed.

Vaginal østrogen – findes i tabeletter, cremer og lotions. Som effektivt kan bekæmpe vaginal tørhed, ubehag ved samleje samt vandladningsproblemer. Dette fungerer ved at en lille mængde af østrogen frigives og absorberes af det vaginale væv.

Selvhjælp

Du kan tage nogle konkrete livsstils ændringer for at bekæmpe hedeture ved at undgå eventuelle udløsere såsom krydrede fødevarer, koffein, rygning eller stress.

Regelmæssig motion kan hjælpe med at forbedre nogle symptomer på overgangsalder, herunder hedeture, nattesved, søvnbesvær og humørsvingninger. Bækkenbundsøvelser kan bidrage til at styrke dine bækken muskler og forbedre din blære kontrol. Fysisk aktivitet, der styrker dine knogler, såsom løb og gå ture, kan reducere din risiko for knogleskørhed. Fysisk aktivitet kan også hjælpe med at beskytte dig mod hjertesygdomme og slagtilfælde. Du bør sigte mod at lave 30 minutters moderat motion fem dage om ugen.

En sund kost kan hjælpe med at beskytte din krop mod nogle af de langsigtede virkninger af overgangsalderen. Det er vigtigt at skabe balance mellem din kost med fødevarer fra hver mad gruppe. Fordi denne periode får dig til at miste calcium i dine knogler, så de fødevarer du spiser kan hjælpe med at beskytte dig mod knogleskørhed. Prøv at omfatte 2-3 portioner af calcium-rige fødevarer i din daglige kost, såsom 200 ml letmælk, eller en lille yoghurt. Din læge kan også råde dig til at tage et kalktilskud. Det er også vigtigt, at du opretholder en sund og ikke overvægtig vægt.

Hos ShytoBuy er vores udvalg til overgangsalder udelukkende baseret på eksperters udsagn, kliniske resultater, testforsøg og kunders generelle tilfredshed. Vores udvalg er naturligt, skønsomt, men vigtigst af alt utrolig effektiv.

Kæmpenatlysolie Softgels Proferia
Type 1000mg softgel kapsler, som er rig på Omega-6, koldtpresset primrose olie og Vitamin E. Creme som er helt naturlig og uden olie eller lanolin
Bedst egnet til
 • Hud og Led
 • Hormonforandringer
 • Humørsvingninger
 • Temperaturudsving
 • Følelse af smerter og ubehag
 • Hormonelle ubalancer
 • Hedeture
 • Søvnbesvær
 • Mindre sexlyst
 • Nattesved
Behandling

Tag en softgel kapsel dagligt med vand og et måltid mad.

Overskrid ikke den daglige dosis på 1 kapsel, og indtag den ej på tom mave

Flasken har et indhold af kapsler til 60 dage.

Behandling starter to uger efter hver menstruations cyklus, efterfulgt en pause på to uger.

For kvinder i overgangsalder bruges cremen i 21 dage, efterfulgt af en pause på en uge.

Under behandling anvendes cremen dagligt, på der hvor huden er tynd.

Resultater
 • Ved dagligt indtag, kombineret med sund kost og motion, kan symptomerne mod overgangsalder afhjælpes.
 • Hurtig virkning ved dagligt indtag.
 • Resultaterne varierer fra person til person.
 • Bevirker hormonelle forbedringer i løbet af blot nogle få dage
 • Bør anvendes på permanent basis for at opnå de bedste resultater
 • Resultaterne variere fra person til person
Se mere her Se mere her

Andre interessante artikler

Del med