Gratis levering med rabatkoden "GRATISFRAGT": Gælder 18.-21. juni*

Typer af neglesvamp

Denne artikel indeholder vigtige informationer omkring typer af neglesvamp, så du kan identificere din infektion igennem dine symptomer på mere effektiv vis. Ønsker du at vide mere om neglesvamp og negleinfektioner, så læs med her.

Hos ShytoBuy gør vi en dyd ud af at informere vores kunder på en fornuftig måde, inden deres køb. Derfor skriver vi ofte informerende artikler og sider omkring forskellige symptomer og sygdomme. På denne side finder du informationer om neglesvamp, mere specifikt: typer af negleinfektioner. Ønsker du at læse mere om neglesygdomme, kan du gøre det her.

Typer af negleinfektioner

Der findes i alt fire forskellige typer af neglesvamp og negleinfektioner, som alle er navngivet efter området hvor svampeinfektionen starter. I denne artikel vil vi belyse de 4 forskellige typer, hvad deres kendetegn er, samt hvad du bør være opmærksom på ved en sådan infektion.

Distal Subungual onchomycosis (DSO)

Distal Subungual onchomycosis

DSO er den mest almindelige og hyppige form for svampeinfektion i neglene. Dette er forårsaget af de samme svampe, der forårsager de fleste tilfælde af fodsvamp. DSO inficerer huden under enden af neglelejet og i neglen, hvor infektionen starter i slutningen af neglelejet. Dele af neglen bliver ofte gule eller hvide, og stykker af hud og neglefragmenter opbygges under neglen. Som tilstanden forværres, kan neglen smuldre og splitte, samt adskille sig selv fra huden. En fortykket negl og den store mængde snavs og infektion under neglen kan medføre stort ubehag når du er iført sko – dog er der intet decideret farligt ved infektionen. DSO kan være en livslang infektion og er derfor svær at behandle. Vi hos ShytoBuy har nogle naturlige remedier til bekæmpelse af denne lidelse, hvilket du kan se rundt omkring på siden under kategorierne neglesvamp og negleinfektioner. Ønsker du mere information omkring behandling af neglesvamp, kan du læse dem her på siden.

Hvid overfladisk onychomycosis (WSO)

WSO er den anden emst almindelige form for svampeinfektion og negleinfektion. Det kan nemt behandles, og bør slet ikke være noget problem for de fleste. WSO påvirker det øverste lag af neglen, som starter ud i små hvide pletter på negleoverfladen. Til sidst rammes hele overfladen af neglen med smuldrende, kalkholdig hinde. Neglen bliver, i modsætning til ovenstående infektion, ikke tykkere og adskiller sig ikke fra huden. Det er derfor en relativt smertefri infektion, til trods for at lav ømhed kan forekomme. Denne type neglesvamp behandles let med salve, creme eller dedikerede behandlinger som du kan finde her på siden.

Candida Onychomycosis

Også kaldet gærinfektion af negle, er udsædvanelig, men kan påvirke neglen og hudens neglegrænser og folder. Denne type af negleinfektion er mere almindelig i fingerneglene end tåneglene, til trods for at den er yderst sjælden. Denne infektion kan omfatte samtlige af neglene samtidig, og kan forårsage at neglen adskilles fra neglelejet. Svampeinfektionen i neglene kan altså smitte fra negl til negl, hvorfor det er vigtigt at gøre noget ved det. Svampen invaderer svækkede området af neglen, som kan blive misfarvet, hvid, grøn eller brunlig, med en ulige og hakket form. Neglen kan ligeledes opleves tykkere, og der kan være tegn på infektion (rød hævelse) i huden ved siden af neglen (neglefolden). I modsætning til de forrige negleinfektioner, kan denne infektion være yderst smertefuld. Vi anbefaler Manuka Naturals til behandling af neglesvamp mod denne type svamp.

Proksimal subungual onychomycosis (PSO)

PSO er forårsaget af de såkaldte dermatofytter, som en svampeinfektion som er mest hyppig i mennesker med HIV. PSO inficerer bunden af neglen, fortykker huden og neglen, som kan adskilles fra huden. Bunden af neglen kan forekomme hvid. Huden på toppen af foden kan ligeledes blive inficeret, hvorfor det er vigtigt at behandle neglen hurtigt og effektivt.

Andre interessante artikler