FRI FRAGT PÅ ALLE ORDRER OVER 499KR TIL VALGFRI PAKKESHOP*

Hjælp - jeg har røde knopper i ansigtet!

Rødme og røde knopper i ansigtet kan være skyldes en betændelsestilstand i huden. Rød hud kan ikke alene vise sig i ansigtet, men alt afhængig af betændelsestilstand, kan den også vise sig på kroppen, herunder arme, ben, ryg, nakke osv. De røde pletter i ansigtet og på kroppen kan forebygge og lindres med den rette behandling. Læs med her.

Hjælp - jeg har røde knopper i ansigtet!

Der findes mange forskellige årsager til røde knopper i ansigtet og rød hud generelt. Ved nogle tilstande er symptomerne kun midlertidige og kan behandles, hvor ved andre sygdomme er de mere kroniske og kræver vedvarende behandling for at holdes nede. Her kan du læse om nogle af de mest almindelige hudsygdomme, som kan give røde knopper i ansigtet. Uanset hvilken sygdom du mener at have, bør du altid gå til lægen med dine symptomer, så I kan få fjernet tvivlen ved eventuelle alvorlige sygdomme såsom hudkræft.

Psoriasis

Denne almindelige hudsygdom rammer 2-3 % af befolkningen og er arvelig. Psoriasis opstår når hudcellerne får besked via de hvide blodlegemer til at dele sig mere en normalt. Symptomerne viser sig ved skællende og rød hud og kan opstå overalt på kroppen. Det er dog mest normalt at man får det på knæ, albuer og i hovedbunden, men nogle oplever det også i form af røde knopper i ansigtet som kan være skællende. Psoriasisusbrud udløses ofte af stress, alkohol, rygning og visse former for medicin, men det vil være forskelligt fra person til person hvad der er værst. Behandling af rød hud og skæl sker ofte ved hjælp af lysterapi kombineret med cremer eller gels.

Rosacea

Rosacea

Rosacea er en kronisk hudsygdom, som ikke kan behandles fuldstændigt. Symptomerne er hævelse, udslæt og røde knopper i ansigtet, som kan føles sviende og brændende. Rosacea opstår oftest i ansigtet, men kan også give rød hud på andre steder af kroppen, som f.eks. brystet, hovedbunden og nakken. Der findes forskellige behandlinger mod rosacea, som kan holde symptomerne nede, så sygdommen er til at leve med. Der findes bl.a. cremer og gels, som man kan påsmøre dagligt og går man til lægen med det, får man ofte udskrevet antibiotika. De røde knopper i ansigtet, som oftest er forårsaget af karsprængninger, kan i de fleste tilfælde fjernes ved hjælp af laser- eller lysbehandling.

Eksem

Dette er en kendt hudlidelse, som kan ramme alle – børn som voksne, unge som gamle. Det kan opstå overalt på kroppen og er en form for betændelsestilstand i huden. Den er ofte kendetegnet ved rød hud, som hæver og med tiden bliver kløende og skællende. Har du eksem i ansigtet, kan symptomerne også vises som røde knopper i ansigtet. Der findes mange forskellige former for eksem, såsom soleksem, håndeksem, børneeksem og skæleksen. Behandlingen går i bund og grund ud på at undgå dét der har forårsaget eksemen samt at behandle selve betændelsen. Det er vigtigt at eksem behandles så hurtigt som muligt, så det ikke spredes eller bliver værre. Ved denne hudlidelse kan de røde knopper i ansigtet med sikkerhed fjernes igen.

Varmeknopper

Denne type af røde knopper i ansigtet eller andre steder på kroppen er en af de mindst alvorlige og letteste af slippe af med igen. Varmeknopper skyldes, som navnet antyder, varme. Nogle mennesker har mere tendens til at udvikle varmeknopper end andre. Man får dem ofte på varme sommerdage hvor man sveder mere end normalt og de kan ofte ses i form af rød hud i ansigtet og røde knopper i ansigtet eller på andre steder på kroppen. Symptomerne forsvinder som regel af sig selv efter et stykke tid, men oplever man kløe og irritation i mere end et par dage bør man opsøge læge, som så kan give en salve eller creme til at lindre kløen og rød hud.

Akne

De fleste har hørt om akne, som kendetegnes ved en meget fedtet hud med mange bumser. Akne kan opstå de fleste steder på kroppen, især i de områder hvor huden har en stor koncentration af talgholdige hårsække (ryggen, brystet og ansigtet), men de fleste kender sygdommen som værende i ansigtet. Akne kommer af en betændelse i talgkirtklerne, som bliver til bumser og røde knopper i ansigtet, som ofte indeholder betændelse/puds. Behandling af akne er mest effektiv ved en kombination af god hygiejne, antibiotika og bakteriedræbende produkter.

Rød hud i ansigtet og især røde knopper i ansigtet kan være en social hindring for rigtig mange mennesker. Mange synes at det er pinligt at være iblandt andre mennesker fordi deres hud ikke er pæn og ren. Heldigvis findes der gode råd og behandlinger for de fleste hudlidelser, så du ikke behøver at gå rundt med de røde knopper i ansigtet for evigt. Hvis du har været så uheldig at have arvet en hudsygdom, som ikke kan behandles, så findes der i det mindste råd for at holde symptomerne nede, så du ikke skal have rød hud i ansigtet og udbrud hele tiden. Uanset hvilken hudsygdom du er ramt af, så er det altid en god idé at forhøre sig hos sin læge angående det bedste behandlingsforløb.

Andre interessante artikler