Fri fragt på alle ordrer over 499kr

Fuld tilfredshedsgaranti
Gælder for udvalgte mærker

Fri fragt ved køb over 499 kroner
Dør til dør-levering eller til valgfri pakkeshop

Kunders databeskyttelse
Din data er sikker og beskyttet hos os

Tømmermænd

Tømmermænd er ganske almindelige at opleve efter en god fest, men kan være enormt ubehagelige og sætte en stopper for at du kan få noget ud af dagene eller dagene efterfølgende. Mange kender til tømmermændsmad og tyr derfor ofte til fastfood og andre salte fødevarer som kur mod tømmermændene, men det er måder hvorpå du kan kommer dem til livs med naturlige tilskud. Udover at bidrage til at pleje dine tømmermænd, er disse tilskud naturlige og ikke fuldt med salt, fedt og kalorier, så du ikke behøver at bekymre dig om den del. Kom tømmermændene i forkøbet og vær forberedt til at håndtere dem efter din næste fest - oplev virkningen af ShytoBuy's naturlige tilskud
Læs mere

Alle produkter i denne kategori

Alle kender til at tilbringe en nat fyldt med alkohol, hvor man har det sjovt uden bekymringer - men den næste dag får du tømmermænd og slem hovedpine. Til dette problem har vi fundet en løsning til dig, så du næste morgen kan være fri for tømmermænd.

Hvad er tømmermænd?

Ordet tømmermænd er opstået på baggrund af larmen tømrere lavede, når de arbejdede. Man følte altså at støjen i ens hoved, var ligesom støjen fra håndværkerne. Begrebet dækker over den tilstand man er i dagen efter en våd bytur. Vi kender sikkert alle sammen fornemmelsen af at vågne op være meget tørstige selvom vi har drukket en hel del i løbet af natten. Tilstanden kendetegnes desuden ved hovedpine, nedsat appetit, ugidelighed og brækfornemmelser. Der er ingen tvivl om at tømmermænd er en følgevirkning som vi alle kender til, selvom det er de færreste af os der ligefrem holder af den. Allerede når du drager afsted mod byens indbydende værtshuse og diskoteker ved du, at det vil ende med at du bander dig selv og de møgirriterende tømmermænd langt væk. Man siger altså ja til en hel række af negative konsekvenser ved at nyde en aften i alkoholens tegn. Hos ShytoBuy.dk har vi dog fundet en løsning, som sammen med andre tips, kan være med til at lindre tømmermændene hurtigere. Læs videre for yderligere tips omkring lindring af tømmermænd.

Hvorfor får jeg tømmermænd?

Alle kender som sagt til konsekvenserne ved en våd aften, men meget få kender de direkte årsager til at tømmermændene opstår. Det er nemlig ikke blot selve indtagelsen af alkohol, der er med til at give dig denne negative oplevelse dagen derpå. Det er i lige så høj grad de forskellige ting alkoholen medfører i løbet af natten. Her tænker vi altså ikke på dansen på bordene og de dumme SMS’er, men de fysiske og biologiske elementer. Nedenfor er listet en række af de mest hyppige årsager til tømmermænd.

Dehydrering

Som følge af et massivt alkoholindtag, har kroppen behov for at komme af med en masse væske. Dette skyldes, at alkohol mindsker nyrernes evne til at optage de brugbare stoffer fra den indtagne væske. Kroppen filtrerer på den måde flere stoffer som affaldsstoffer end normalt. Dette betyder med andre ord, at du får en større trang til at tisse, når du indtager store mængder alkohol. Dette er med til at dehydrere dig, så du er i væskemangel dagen derpå. En metode til at kontrollere om din væskebalance er for lav er for eksempel at holde øje med farven på din urin når du alligevel er ude for at tisse i aftenens løb. Jo mørkere urinen er, jo dårligere er din væskemangel. Du kan også tydeligt mærke om du er dehydreret, hvis du dagen efter en våd bytur er tørstig, tør i munden og har hovedpine. Hovedpinen kan være alt fra en almindelig irritation til at være en dunkende, bankende, skærende følelse der fornemmes at være fuldstændig udenfor din kontrol og som i slemme tilfælde kan være så smertefuld, at blot det at holde øjnene åbne, kan være ulideligt. Hovedpinen skyldes altså også dehydrering

Irritation af maven

Gennem alkoholindtag, øges mavens produktion af mavesyre, hvilket kan medføre kvalme og en mindsket appetit. Det er ligeledes med til at øge madens nedbrydningstid.

Søvnmangel

En bytur er som bekendt ikke en dagsforestilling, men noget der foregår i den tid man ellers ville have sovet. Det er derfor indlysende at man er træt dagen derpå, da man har sovet kortere og dårligere. Den mindskede søvnkvalitet skyldes at alkoholen gør din tid i REM-søvnen kortere. Desuden øges sandsynligheden for snorken og søvnapnø. Alt dette er som sagt med til at nedsætte både kvantiteten og kvaliteten af den søvn man får i forbindelse med alkoholindtag og er således også med til at forstærke virkningen og ubehaget ved de tømmermænd man har pådraget sig.

Tobaksrøg

I forbindelse med byture eller andre festlige sammenkomster er der en tendens til at mængden af tobaksrøg er højere end normalt. Det er et ikke ukendt fænomen, at mange der til daglig ikke ryger, alligevel kan tage en smøg i festligt lag. Dette øger selvsagt mængden af tobaksrøg i omgivelserne og medvirker derved til en passiv rygning som de færreste er vant til på daglig basis. Festrygerne, der i sagens natur ikke er vant til at håndtere røg til dagligt, udsætter sig selv for påvirkning som kroppen ikke er gearet til at håndtere. Dette udmønter sig i forstærkede tømmermænd. Passiv rygning gennem ophold i tilrøgede lokaler er ligeledes med til at øge tømmermændene, da kulbrinterne fra røgen i sig selv kan medføre tømmermændslignende symptomer. Det siger sig selv, at det sammen med alkohol vil forstærke tømmermændene. Det viser sig i øvrigt, at der er en anden effekt af rygning, nemlig at folk, i forbindelse med rygning ved fester, har en tendens til at indtage større mængder alkohol end ellers.

Hvordan forebygger man tømmermænd?

Der er naturligvis også nogle ting du kan gøre, som vil mindske tømmermændenes kraftighed samt sandsynligheden for deres opståen.

 • Spis dig mæt:
  Et simpelt råd mod tømmermænd, er at fylde maven op med mad, inden du tager i byen. På denne måde undgår man at maven er tom, og at kroppen derfor optager alkoholen i stedet for maden.
 • Undgå mørk alkohol:
  Et andet råd, er desuden at undgå mørkere alkoholiske drikke, da mængden af kongener er højere i disse end i almindelige drikke. Mørke drikke kan f.eks. være mørk øl, rødvin, tequila, whisky, bourbon og brandy.
 • Undgå tobaksrøg:
  Som nævnt tidligere, anbefales det at undgå tobaksrøg i forbindelse med alkoholindtag, hvis du ønsker at mindske dine tømmermænd, da dette som bekendt forstærker tømmermændene.
 • Opkast:
  Som en sidste udvej, kan du med fordel stikke to fingre i halsen, og tvinge din krop til at kaste op. Dette er ikke en rar løsning, og medfører ofte at du får en bræklugt efterfølgende. Det har dog den virkning, at du får smidt en masse alkohol ud inden kroppen optager det, og at du får mindsket mængden af stoffer som kroppen skal nedbryde, hvilket er det tømmermændene går ud på. Opkast er altså en særdeles effektiv løsning, men anbefales først at bruges når du er hjemme fra din bytur, da du ellers lugter dårligt resten af aftenen.

Hvordan kurerer jeg tømmermænd?

Selvom der ifølge mange ikke er en decideret kur mod tømmermænd, er der alligevel bred enighed om at mange af de enkelte symptomer kan behandles, således at dine tømmermænd begrænses. Nogle af de klassiske tricks er beskrevet nedenfor.

 • Drik rigeligt med væske: Som nævnt tidligere, er en af de største årsager til tømmermænd, dehydrering. En nem måde at afhjælpe dette, er at hydrere kroppen. Drik derfor vand når du vågner dagen derpå. Har du en sportsdrik indenfor rækkevidde er det også et godt hjælpemiddel, fordi den både indeholder mineraler og salt. Hvis man ikke har en sportsdrik, kan man putte lidt salt i en sodavand.
 • Hovedpinepiller:
  Selvom mange mener, at hovedpinepiller ikke har en decideret effekt mod tømmermænd, kan du med fordel gøre brug af mærker uden acetylsalicylsyre som aspirin, magnyl og treo. Dette afhjælper hovedpinen og mindsker din selvmedlidenhed, hvilket har den psykologiske effekt, at du nemmere bliver ’rask’ igen.
 • Spis salt:
  Spis mad med meget salt i. Meget junk food som f.eks. Pommes frites, pizza eller suppe indeholder store mængder salt. Drik desuden vand med salt.
 • Tag en middagslur:
  Kroppen reparerer bedst sig selv, når den ikke skal bekymre sig om andet. Det er derfor en god løsning at sove, og lade kroppen arbejde, uden at den skal fokusere på en ligegyldig tv-serie eller lignende.

Behandling med Paraxine

Hvis du tidligere har forsøgt dig med ovennævnte råd, men ikke føler de virker, har vi hos ShytoBuy.dk fundet frem til produktet Paraxine , som tages under festen. På denne måde undgår du det meste af de klassiske tømmermænd, og dagen derpå føles ikke så lang, og er ikke i samme grad spildt. Produktet virker på den måde, at nedbrydningen af alkohol og andre toksiner fremmes med en hastighed på op til 55%, hvilket sikrer at du efter festen bliver hurtigere ædru og slipper for tømmermænd.

*Det er vigtigt at være opmærksom på, at resultaterne af vores produkter kan variere ved hver enkelt bruger. Du bør altid bruge disse produkter i forbindelse med en varieret kost og regelmæssig motion. Alle kundeudtalelser på vores hjemmeside er ægte.